2013-07-31 00:36:04
Φωτογραφία για Ορισμό ημερομηνίας αποπληρωμής οφειλών ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φαρμακοποιοί
Την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς ζητά επιτακτικά μέσω ανακοίνωσής του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), καταγγέλλοντας πως... πολλά μέλη του, που έχουν ήδη καταβάλει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος για τα οφειλόμενα, έχουν «οδηγηθεί σε δανεισμούς και χρεοκοπίες» αναμένοντας την εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

«Έχουμε χάσει το μέτρημα για να σας πούμε πόσες φορές η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ μας έχει υποσχεθεί την πλήρη εξόφληση των χρεών περασμένων ετών προς τα φαρμακεία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ.

Παράλληλα, ο Σύλλογος υπογραμμίζει πως μόλις την Τρίτη ενημερώθηκε για «γραφειοκρατικούς λόγους» που παρεμποδίζουν την πληρωμή των φαρμακοποιών, κάνοντας λόγο για κατάσταση που οδηγεί «με μαθηματική ακρίβεια, τελικά, στη μη πληρωμή» των οφειλών.

«Επειδή το θέμα αυτό μαζί με τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις των τρεχουσών οφειλών του οργανισμού σας, επιτείνει την τραγική κατάσταση των μελών μας, παρακαλούμε όπως μας δηλώσετε εγγράφως και εμπεριστατωμένα για το πότε επιτέλους θα προβείτε σε εξόφληση των παλαιών χρεών του Οργανισμού», καταλήγει η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ