2013-07-31 05:47:04
Φωτογραφία για Οι νέες απαιτήσεις της τρόικας για το Σεπτέμβριο! Τι περικοπές ζητούν στα νοσοκομεία
Νέες περικοπές στις δαπάνες των νοσοκομείων έως το τέλος του χρόνου ζητούν οι τροικανοί από τον τομέα της Υγείας.

Οι περικοπές αφορούν στις λειτουργικές δαπάνες που θα πρέπει να μειωθούν κατά 5% ώστε το κονδύλι που διατίθεται για το ΕΣΥ να περιορισθεί περαιτέρω.

Εκτός αυτού όμως για να μειωθούν κι άλλο τα χρήματα που δίνονται στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα επιδιώκουν να βάλουν και άλλες ιδιωτικές εταιρείες στο «παιχνίδι».

Με βάση το νέο μνημόνιο για την Υγεία που θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, οι τροϊκανοί προτείνουν να μπούνε ιδιώτες στα νοσοκομεία σε μεγαλύτερο βαθμό ώστε να μειωθούν οι δαπάνες.

Γι αυτό προτείνεται να γίνει εξωτερική ανάθεση συγκεκριμένων υπηρεσιών όπως να αναλάβουν ιδιώτες τα συστήματα πληροφορικής, τα εργαστήρια αλλά και άλλες υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι το ΕΣΥ εδώ και χρόνια έχει αναθέσει μεταξύ άλλων σε ιδιωτικές εταιρείες τη φρούρηση αλλά και την καθαριότητα χωρίς ωστόσο να έχουν μειωθεί οι δαπάνες δεδομένου ότι οι συμβάσεις στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υψηλού κόστους και συχνά παρατείνονται οι συνεργασίες εξωσυμβατικά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών γεγονός που δεν μειώνει τις τιμές.

Την ίδια ώρα με βάση τους υπολογισμούς των συνδικαλιστών, εάν προσλαμβάνονταν για παράδειγμα καθαρίστριες το κόστος θα ήταν πολύ χαμηλότερο από ότι είναι σήμερα με τις ιδιωτικές εταιρείες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ