2013-07-31 10:26:25
Φωτογραφία για Σίφουνες στο Ιόνιο – Mια φωτογραφία της Ελλάδας που κάνει το γύρο του κόσμου
Η εικόνα είναι το λιγότερο εντυπωσιακή. Τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 1999 κοντά στο νησί Οθωνοί και 14 χρόνια μετά την ανακάλυψε η NASA. Κάπως έτσι, κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του internet.

Ήταν ξημερώματα της 25ης Ιουλίου του 1999 όταν ο Ιταλός φωτογράφος Roberto Giudici βρισκόταν εν πλώ για το Μπρίντιζι της Ιταλίας, πέντε ναυτικά μίλια από το νησί του Ιονίου Οθωνοί.

Οι σίφουνες είναι παρόμοιοι με τους τυφώνες, αλλά πολύ πιο ασθενείς Ξαφνικά, μπροστά στα μάτια του είδε ένα απίστευτο θέμα: 10 σίφουνες σχηματίστηκαν.

Η κάμερά του μπόρεσε να «συλλάβει» μόνο τους τέσσερις. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

"Περάσαμε ανάμεσά τους" είπε ο Ιταλός φωτογράφος που πλέον ζει στη Ρεν της Γαλλίας. Κάποιοι τον ρώτησαν αν οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες, αλλά επιμένει πως είναι πέρα για πέρα αληθινές

Έπεισε μάλιστα τον καπετάνιο του σκάφους να πλησιάσει όσο περισσότερο μπορούσε για να έχει την καλύτερη λήψη.


Οι φωτογραφίες ήρθαν στο φως όταν ανέβηκαν σε site της NASA.

«Ήμασταν σχεδόν ένα ναυτικό μίλι μακριά τους όταν ρώτησα τον καπετάνιο αν θα ήταν επικίνδυνο να πλησιάσουμε. Με κοίταξε και έκανε ένα νεύμα, φαινόταν αισιόδοξος», δήλωσε ο Roberto Giudici σύμφωνα με τη Daily Mail.

Οι Οθωνοί, το βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας

Είναι το μεγαλύτερο από τα τρία διαπόντια νησιά που βρίσκονται βόρεια της Κέρκυρας. Ανήκει στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το νησί έχει έκταση 10,8 τετρ. χιλιόμετρα και απέχει 7,5 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Το όνομά του προέρχεται από την αρχαία λέξη Οθρωνός ,σύμφωνα με τον Ησύχιο (3ος αιώνας μ.Χ.) και τον Προκόπιο (6ος αιώνας μ.Χ.), αλλά και Θορωνός (Πλίνιος, 10ος αιώνας μ.Χ.). Άλλες γνωστές ονομασίες είναι το Φιδονήσι (λόγω των πολλών φιδιών που είχαν κατακλύσει το νησί και που εξαιτίας τους είχε κάποτε εγκαταλειφθεί) και Φανό/Φανός/Fanos (παρετυμολογία πού χρησιμοποιείται σε διεθνείς χάρτες) και από τους Ιταλούς λόγω του φάρου του. Υπάρχουν επίσης και οι απόψεις ότι προήλθε απο τη λέξη Οθόνη ή τον πρώτο κάτοικο του νησιού, τον Όθωνα, χωρίς όμως να είναι τεκμηριωμένες.

Έχει 631 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Πρωτεύουσά του είναι η Άμμος

Σύμφωνα με τη μυθολογία, κατά την αρχαιότητα ήταν το νησί της νύμφης Καλυψούς, κόρης του Άτλαντα η οποία ζούσε σε μία μεγάλη σπηλιά. Ο Οδυσσέας την ερωτεύθηκε και έμεινε αιχμάλωτος εκεί για επτά χρόνια. Ο Όμηρος, ονόμαζε το νησί Ωγυγία, στο οποίο υπήρχε έντονη ευωδία από κυπαρίσσι. Φεύγοντας ο Οδυσσέας πάνω σε μία σχεδία, ναυάγησε και αφού πάλεψε με τα κύματα, βρέθηκε στην Σχερία το νησί των Φαιάκων σημερινή Κέρκυρα. Ένα στοιχείο που δικαιώνει τον μύθο, λόγω της μικρής απόστασης που χωρίζει τα δύο νησιά.

Πηγή: newsit
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ