2013-07-31 10:39:04
Φωτογραφία για Ετοιμάζεται λύση με... υπεραξίες για το φιλέτο της Εθνικής
Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την θυγατρική της τράπεζα στην Τουρκία εκδηλώνεται τις τελευταίες 20 μέρες στη διοίκηση της Εθνικής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προέλευση του είναι κυρίως από τις χώρες του Κόλπου, οι οποίες διατηρούν προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία, καθώς αναλαμβάνουν και χρηματοδοτούν μεγάλα κατασκευαστικά, κυρίως, projects και κατά συνέπεια έχουν μεγάλα συμφέροντα στη γειτονική χώρα.

Γι αυτό και η απόκτηση μιας τράπεζας εκεί θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Η Finansbank είναι για τους παραπάνω - αλλά και για πολλούς ακόμα λόγους - αυτό που ψάχνουν οι Άραβες επενδυτές στην Τουρκία και γι αυτό άρχισαν τις κρούσεις στην οδό Αιόλου. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι είναι και εξαιρετικά ...γενναιόδωρες.

Τουλάχιστον σε σχέση με τις εσωτερική αποτίμηση που έχει κάνει η Εθνική αναφορικά με το θέμα. Το γεγονός πρακτικά συνεπάγεται ότι αν η διοίκηση της αποφασίσει να προχωρήσει σε πώληση της άμεσα, τότε θα εγγράψει μεγάλες υπεραξίες στο χαρτοφυλάκιο της, πέραν των εσόδων που θα περιέλθουν στο ταμείο της. Κι αυτό γιατί η Εθνική δεν σκοπεύει να πουλήσει το 100% της συμμετοχής στην Finansbank, αλλά μόλις το 30% ή το 40% σε αυτή τη φάση.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ