2013-07-31 11:00:10
Φωτογραφία για SOS εκπέμπει για την Ελλάδα το Levy Economics Institute
Αν η τρόικα επιμείνει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας, η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 34% μέχρι τα τέλη του 2016 - Η χώρα χρειάζεται ένα Σχέδιο Marshall για να ανακάμψει

30/07/13

Η εντυπωσιακή αποτυχία των πολιτικών λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα σε ένα μονοπάτι χειρότερο και πιο δύσκολο από την Μεγάλη Ύφεση (Great Depression) των ΗΠΑ, προειδοποιεί, μέσω ειδικής ανάλυσής του, το Levy Economics Institute του Bard College.

Ειδικότερα, οι αναλυτές του Levy Economics Intitute, παρακολουθώντας στενά τα όσα διαδραματίζονται επί ελληνικού εδάφους, προτείνουν μια στρατηγική ανάπτυξης για την Ελλάδα, παρόμοια με το Σχέδιο Marshall, προκειμένου να αυξηθούν οι επενδύσεις και η κατανάλωση.

"Ένα Σχέδιο Marshall που θα έχει στόχο την τόνωση των επενδύσεων και την ενίσχυση της κατανάλωσης είναι ρεαλιστικό και έχει αποδώσει καρπούς στο παρελθόν", συστήνουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου.


"Η απασχόληση στην Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στη χώρα από τον Οκτώβριο του 2008" διαπιστώνει το Levy Economics Institute.

Στην έρευνά του αυτή το Ινστιτούτο παραδέχεται πως οι πολιτικές λιτότητας της τρόικας απέτυχαν. Η συνταγή της τρόικας μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάστα ση της ελληνικής οικονομίας, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και των προοπτικών του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. 

"Καθώς η ανεργία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 27%, είναι απορίας άξιο πως η τρόικα επιμένει στην ίδια συνταγή", σημειώνεται στα συμπεράσματα της συγκεκριμένης μελέτης.

Και τονίζεται: Η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί σε ένα καθοδικό σπιράλ χαμένης ανάπτυξης και απασχόλησης σε συνδυασμό με υψηλότερα ελλείμματα και χρέος. Αυτό είναι αποτέλεσμα των "ανόητων πολιτικών" που υιοθέτησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά το παρελθόν.

Υπό το βασικό σενάριο της έκθεσης του Levy Economics Institute, αν η τρόικα συνεχίσει να ασκεί τις ίδιες πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα, τότε η ανεργία στη χώρα μας θα εκτοξευθεί στο 34 (!) μέχρι τα τέλη του 2016 και το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα υποχωρήσει κάτω του 7,6% μέχρι τα τέλη του ίδιου έτους.

www.bankingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ