2013-07-31 15:29:04
Φωτογραφία για Καββαθάς: Διάβασα πέντε φορές τη νομοθεσία για την εστίαση
«Διάβασα πέντε φορές χθες τη νομοθεσία για την εστίαση για να καταλάβω τι γίνεται. Ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση ισχύει για την άμεση και επιτόπια κατανάλωση όλων των μη... αλκοολούχων ποτών, καθώς και των έτοιμων ροφημάτων, χυμών και αναψυκτικών. Εδώ υπάρχει προβληματική εφαρμογή του νόμου».

Τα παραπάνω ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και σχολίασε: «Αν πάρεις μια τυρόπιτα, για να φύγεις πληρώνεις ΦΠΑ 13%. Αν όμως κάτσεις λίγο να περιμένεις έναν φίλο σου για να φύγετε μαζί, θα πληρώσεις 23%;»

Όπως ανέφερε ο κ Καββαθάς, «οι επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με δεκάδες διευκρινιστικές εγκύκλιους ενός νόμου, ενώ είναι συχνό το φαινόμενο, μια διευκρινιστική εγκύκλιος να έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του νόμου! Ένας νόμος για να εφαρμοστεί χρειάζονται 250 εγκύκλιοι που πολλές φορές ανατρέπουν τη βούληση του νομοθέτη με τον υπάλληλο της υπηρεσίας να εφαρμόζει την εγκύκλιο. Υπάρχει πρόβλημα στη νομοθεσία, που προκαλεί τεράστιο διοικητικό και νομικό κόστος στις μικρές επιχειρήσεις που δύσκολα μπορούν να αφομοιώσουν τις αλλαγές στη νομοθεσία χωρίς οργανωμένα λογιστήρια».
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ