2013-07-31 15:26:02
Φωτογραφία για Πάτρα: H ελληνική ταινία Ζητείται Ψεύτης στο αίθριο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου
Συνεχίζονται οι προβολές του Φεστιβά

λ παλιού Ελληνικού κινηματογράφου που ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου στο αίθριο του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και περιχώρων, στην οδό Φωκαίας 26, κοντά στην πλατεία Ελευθερίας.

Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αφορά την ταινία «Ζητείται ψεύτης» παραγωγής 1961, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη, βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά.

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, στις 21.00.

Η ταινία ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος (τον υποδύεται ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά.

Μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και ένα χαστούκι που θα δώσει σε έναν επιβάτη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη (τον ενσαρκώνει ο Παντελής Ζερβός).


Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογεί τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του.

Η ταινία έκοψε 69.451 εισιτήρια κατά την πρώτη της προβολή στους κινηματογράφους της Αθήνας και του Πειραιά, κατατασσόμενη στην 6η θέση ανάμεσα στις 58 ελληνικές ταινίες της περιόδου 1960–61. Μισό αιώνα αργότερα, η ταινία ξαναγυρίστηκε με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστές τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, την Ζέτα Μακρυπούλια και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και προβλήθηκε την κινηματογραφική περίοδο 2010–11.

Στην ταινία του 1961 παίζουν επίσης η Άννα Κυριακού, η Μάρθα Καραγιάννη, και ο Θανάσης Βέγγος.

*Η επόμενη προβολή θα γίνει την Παρασκευή 2/8/2013 με το φιλμ «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» ενώ την Τετάρτη 7/8/2013 θα παιχθεί η ταινία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ