2013-07-31 19:28:51
Φωτογραφία για Οδηγίες αντιμετώπισης ηλιακού εγκαύματος
Απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να τη «βγάλετε καθαρή» στο σπίτι

Η καλύτερη θεραπεία στα ηλιακά εγκαύματα είναι η πρόληψη.

Αν παρόλα αυτά έχετε αγνοήσει όλες τις συμβουλές μας και τις συμβουλές χιλιάδων ειδικών σε όλο τον κόσμο για την έκθεση στον ήλιο και την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση αντιμετώπισης ενός ηλιακού εγκαύματος, δείτε απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να τη «βγάλετε καθαρή» στο σπίτι.

Αντιμετώπιση ηλιακού εγκαύματος

1. Μείνετε ενυδατωμένοι. Η έκθεση στον ήλιο εκτός από τα εγκαύματα στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και να προσθέσει στον πόνο του εγκαύματος, πονοκέφαλο, ζαλάδα και αστάθεια.

2. Κάντε δροσερές κομπρέσες και βάλτε τες πάνω στο σημείο του εγκαύματος.

3. Κάντε συχνά ντους με χλιαρό νερό.

4. Πάρτε ήπια παυσίπονα και αντιπυρετικά θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον πόνο και το πρήξιμο του εγκαύματος.


5. Κάντε συχνές επαλείψεις με ενυδατικό γαλάκτωμα και καταπραϋντικές λοσιόν στο σημείο που έχετε υποστεί το έγκαυμα. Λοσιόν με αλόη θα βοηθήσουν ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες με υδροκορτιζόνη που είναι και αντιβακτηριακές. Να θυμάστε πάντως ότι τόσο οι λοσιόν όσο και οι κρέμες μπορεί να σας βοηθήσουν στον πόνο και την επούλωση δεν θα αποφύγετε όμως το ξεφλούδισμα καθώς αποτελεί μια φυσική διαδικασία του δέρματος για την επούλωση του εγκαύματος.

6. Εάν στο σημείο του εγκαύματος δημιουργηθούν φουσκάλες προσπαθήστε να της αφήσετε ακάλυπτες, να μην τις σπάσετε και εάν δεν είναι εφικτό να αποφύγετε την τριβή καλύψτε το σημείο με έναν επίδεσμο.

7. Εάν οι φουσκάλες γεμίσουν με υγρό ή πύον καλό είναι να απευθυνθείτε σ’ ένα δερματολόγο για την αντιμετώπισή τους ώστε να μην προκαλέσετε μόλυνση.

8. Απευθυνθείτε σε γιατρό αν ανεβάσετε πυρετό ή τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν.

9. Εννοείται ότι αποφεύγετε την περαιτέρω έκθεση στον ήλιο μέχρι το έγκαυμα να επουλωθεί.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ