2013-07-31 19:29:04
Φωτογραφία για Σχέδιο επιβάρυνσης και όχι διευκόλυνσης πληρωμών πρότεινε τράπεζα σε δανειολήπτη
Σε πλήρη πανικό οι τράπεζες κι απολαμβάνοντας το προνόμιο να μην ελέγχονται από πουθενά, προσεγγίζουν άλλοτε ευγενικά κι άλλοτε εκβιαστικά τους πολίτες προκειμένου να... τους τυλίξουν σε μία κόλλα χαρτί. Σε αυτή την κατεύθυνση η «μηχανορραφία» που έστησε σε βάρος δανειολήπτη μία εκ των συστημικών τραπεζών. Και φυσικά δεν είναι η μόνη.

Δανειολήπτης – μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος αιτήθηκε από την τράπεζα, από την οποία έχει λάβει το 2007 στεγαστικό δάνειο ύψους 220.000 ευρώ, να του εκδώσει βεβαίωση οφειλών ώστε να υπαχθεί στο νόμο για τα υπερχεωμένα νοικοκυριά.

Η τράπεζα αρνήθηκε να του εκδώσει τη βεβαίωση οφειλών κι αντ΄ αυτής του παρουσίασε ως πιο συμφέρον ένα σχέδιο διευκόλυνσης πληρωμών.

Να σημειωθεί οτι πρόκειται για νεαρό ελεύθερο επαγγελματία, έγγαμο με ένα ανήλικο παιδί.

Σύμφωνα με το σχέδιο διευκόλυνσης πληρωμών, (το οποίο έχει περιέλθει στη διάθεση του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος) η τράπεζα προτείνει στο δανειολήπτη οτι για δύο πρώτα χρόνια η μηνιαία δόση του δανείου του θα πέσει στα 275 ευρώ από 960 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα!


Στη συνέχεια, όμως, και μετά την πάροδο των δύο χρόνων η μηνιαία δόση θα κυμαινόταν στα 1058 ευρώ! Δηλαδή, μετά την διετή περίοδο χάριτος, κατά την οποία και πάλι ο δανειολήπτης θα πληρώνει, η δόση του δανείου του θα ξεπερνά και την αρχική υπέρογκη δόση που είχε συμφωνήσει το 2007 με την τράπεζα!

Ο δανειολήπτης, λοιπόν, διέκρινε εύκολα την τεράστια παγίδα που του έχει στήσει η τράπεζα η οποία του μειώνει τη δόση σχεδόν στο 1/3 της αρχικής για να τον παρασύρει να υπογράψει το σχέδιο διευκόλυνσης πληρωμών και μετά να συνεχίσει κανονικά την αφαίμαξη επιβάλλοντας του υπέρογκη μηνιαία δόση δανείου.

Αρκεί κανείς να κάνει τους υπολογισμούς για να αναλογιστεί το πραγματικό μέγεθος της απάτης με προφανές όφελος μόνο της τράπεζας:

Για περίπου 20 μήνες ο δανειολήπτης εξυπηρετούσε κανονικά το δάνειο του κι άρα σε 20 μήνες κατέβαλλε περίπου 19.200 ευρώ. Με το σχέδιο διευκόλυνσης πληρωμών, ο δανειολήπτης θα καταβάλλει άλλα περίπου 30.000 ευρώ και αν προσθέσει και τις 19.200 ευρώ που κατέβαλλε κανονικά, θα έχει καταβάλλει στην τράπεζα ποσό ύψους 50.000 ευρώ. Η τράπεζα αναφέρει ότι και μετά τη διευκόλυνση από το σχέδιο που προτείνει ο δανειολήπτης θα της οφείλει άλλα 231.000 ευρώ! Για στεγαστικό δάνειο ύψους 215.000 ευρώ ο οφειλέτης θα κληθεί να καταβάλλει περισσότερα από 280.000 ευρώ!

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη» και δυστυχώς λεφτά δεν υπάρχουν πια Κάθε μέρα ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος γίνεται αποδέκτης καταγγελιών για τα πιο ευφάνταστα τερτίπια και τις απίθανες παγίδες που στήνουν οι τράπεζες προκειμένου να ανακόψουν την προσφυγή των δανειοληπτών στο νόμο – σωσίβιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και να συνεχίσει την αφαίμαξη σε δανειολήπτες που λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

danioliptes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ