2013-07-31 21:50:04
Φωτογραφία για Μόνιμος Γιατρός στο Καστελλόριζο: δίνει λύση ο Υπουργός Υγείας με τη βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Ενάμισι χρόνο μετά την κένωση της θέσης μόνιμου γιατρού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Μεγίστης, ο νυν Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σήμερα από το ακριτικό Καστελλόριζο την πλήρωση της θέσης μόνιμου ειδικού γιατρού στο νησί, τονίζοντας... ιδιαίτερα τη συμβολή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κου Πατούλη στην εύρεση εξειδικευμένου γιατρού για τη θέση αυτή.

Ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κο Γιώργο Πατούλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ κο Πάνο Ευσταθίου μετέβησαν σήμερα στο Καστελλόριζο για να εγκαταστήσουν τη νεοδιορισθείσα γιατρό και παράλληλα να αφουγκραστούν τα προβλήματα υγείας των εθνικών συνοριοφυλάκων μας στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Στόχος της επίσκεψης μας είναι να καταγράψουμε τα υγειονομικά προβλήματα του Καστελλόριζου και να βρούμε λύση
. Δε θα αφήσουμε το Καστελλόριζο απροστάτευτο, όσον αφορά την υγειονομική του κάλυψη. Από τη στιγμή που ανέλαβα ως Υπουργός Υγείας, ο πρώτος προορισμός που επέλεξα να επισκεφθώ ήταν το Καστελλόριζο. Από την πρώτη μέρα της Υπουργίας μου, μας κινητοποίησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης για τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού και κυρίως για να βρεθεί άμεσα ειδική γιατρός, την οποία και σήμερα παρουσιάζουμε. Ο σχεδιασμός μας είναι να δώσουμε οριστική λύση στα προβλήματα υγείας του Καστελλόριζου. Άμεσες προτεραιότητες μας είναι η στελέχωση με νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό μαζί με τους ειδικούς γιατρούς και κυρίως η έναρξη Προγραμμάτων των Συστημάτων Τηλεϊατρικής, ως συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, τόσο στο Καστελλόριζο όσο και σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές. Ο Υπουργός Υγείας δεν είναι μόνο για την Αθήνα. Είναι για όλη την Ελλάδα, από τη μία άκρη της μέχρι την άλλη.....» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας κος Γεωργιάδης

Ο κος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου, από την πλευρά του τόνισε: «Χαιρόμαστε που ενάμισι χρόνο μετά, ο νυν Υπουργός Υγείας κος Γεωργιάδης ανταποκρίθηκε από την πρώτη μέρα άμεσα και αποτελεσματικά στις εκκλήσεις μας για τους Ακρίτες της πατρίδας μας. Θεωρούμε ότι τα 15 Οδοιπορικά Υγείας που διοργανώσαμε με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε 37 περιοχές της Ελλάδας άνοιξαν δρόμους στην επίλυση των υγειονομικών τους προβλημάτων και απέφεραν καρπούς, οι πρώτοι εκ των οποίων διαφαίνονται ξεκάθαρα σήμερα. Τον τελευταίο χρόνο επισκεφθήκαμε το Καστελλόριζο 4 φορές, καταγράψαμε τις υγειονομικές ανάγκες των Καστελλοριζιών, αντικρίσαμε τις υπέρμετρες δυσκολίες τους, αγωνιστήκαμε για τις αγωνίες τους....Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μαζί τους σε όλα τα επίπεδα»

Ο κος Πατούλης τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα: 1)άμεσης στελέχωση όλων των μικρών νησιών με εξειδικευμένους γιατρούς και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα τους εξασφαλίσουν συγκεκριμένα συστήματα μοριοδότησης, 2)άμεσης εφαρμογής συστημάτων τηλεϊατρικής με την κατάλληλη εκπαίδευση των γιατρών και 3)της Κάρτας Πρόληψης και Υγείας για τους κατοίκους κάθε απομακρυσμένης περιοχής, ώστε να γνωρίζουν οι ομάδες γιατρών που κατά καιρούς επισκέπτονται τις εν λόγω περιοχές τα προβλήματα υγείας ανά κάτοικο.

Κατά την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο, ο κος Γεωργιάδης επισκέφθηκε τη Νήσο Ρω και κατέθεσε κλαδί ελιάς ως σύμβολο του ελληνισμού στον τάφο της Κυράς της Ρω ενώ χαιρέτισε το άγημα που ευρίσκοντο εκεί.

Τα ίδιο πρωί, ο Υπουργός Υγείας συνοδευόμενος από τον κο Πατούλη και τον ο Ευσταθίου, επισκέφθηκε τη Μονάδα ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ της Ρόδου και το παλαιό νοσοκομείο, ενώ το απόγευμα ακολουθούν σειρά συναντήσεων στο ΓΝ Ρόδου με εκπροσώπους υγειονομικών φορέων της Δωδεκανήσου. Τον Υπουργό συνοδεύουν επίσης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κος Υψηλάντης, ο Σύμβουλος του Υπουργού υγείας κος Αυγερινός, ο Διευθυντής υγειονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ κος Βαφειάδης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ