2013-07-31 22:37:04
Φωτογραφία για «Οι εξελίξεις θα είναι δραματικές για την εκπαίδευση», λένε καθηγητές
Επί ποδός βρίσκονται οι καθηγητές για τη διαθεσιμότητα και την κυβερνητική πολιτική προετοιμάζοντας «νέους ανυποχώρητους αγώνες» από το Σεπτέμβρη. Ήδη, στα τρία μεγάλα συγκροτήματα των Επαγγελματικών Λυκείων του «Ευκλείδη», της Καλαμαριάς και της Σταυρούπολης πραγματοποιούνται... το τελευταίο διάστημα συνελεύσεις, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και επιτροπών αγώνα των καθηγητών.

Ήδη, έχει ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία ενός κειμένου, που θα έχει το χαρακτήρα συμβολαίου τιμής και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για τη συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ-Θ. «Δε θα επιτρέψουμε τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, δε δεχόμαστε τις απολύσεις, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανατροπή των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων για όσο χρόνο απαιτηθεί», σημειώνεται στο κείμενο.

Μάλιστα, αύριο Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., προγραμματίζεται συνάντηση των εκπαιδευτικών στο συγκρότημα του «Ευκλείδη», προκειμένου να ενημερωθούν για τις επαφές που έγιναν με τους δικηγόρους
. Την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Σταυρούπολης να γίνει συνάντηση των συλλόγων γονέων των σχολείων για να συνυπογραφεί κοινή ανακοίνωση ενάντια στην επίθεση που δέχεται η δημόσια παιδεία και η τεχνική εκπαίδευση, καθώς και στήριξης του αγώνα των εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 2.500 καθηγητές τίθενται σε διαθεσιμότητα μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει περί τις 50 ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων.

«Εκτιμούμε ότι οι εξελίξεις θα συνεχίσουν να είναι δραματικές για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Τα σχέδια για το νέο λύκειο που διέρρευσαν στον Τύπο δεν εμπεριέχουν καμία πρόταση αναβάθμισης της εκπαίδευσης. Προαναγγέλλουν τη δημιουργία τράπεζας θεμάτων και μία μορφή πανελλαδικών εξετάσεων από την α' λυκείου. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους μαθητές, που θέλουν να συνεχίσουν στο λύκειο. Τα σχολεία έχουν ανάγκη από ριζικές αλλαγές στο περιεχόμενο και στα αναλυτικά προγράμματα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζαγανίδης.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ