2013-08-01 01:23:05
Φωτογραφία για Επιφυλάξεις για τη σύνθεση του εν δυνάμει Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον κ. Έντι Ράμα
από το Γραφείο Τύπου

Η σημερινή ανακοίνωση του εν δυνάμει Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα, περί της σύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος, όπως πρόκειται να... το προτείνει προς θεσμική έγκριση κατά τον επερχόμενο Σεπτέμβρη, δημιουργεί εύλογες απορίες και εντείνει τις επιφυλάξεις στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η μη συμπερίληψη άμεσα στο κυβερνητικό σχήμα με υπουργικό χαρτοφυλάκιο μέλους της ΕΕΜ, καθώς μάλιστα τούτο αποτελεί πρακτική απ’ την ομαλή μετάβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες το 1991 και δώθε, άλλο τόσο άμεσα προτεινόμενου απ’ την Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ, είναι κακός οιωνός.

Οι επιφυλάξεις μας έγκεινται και αφορούν προφανώς στο κατά πόσο οι δυνάμεις που αναλαμβάνουν τη νέα διακυβέρνηση έχουν τη βούληση και θα εργαστούν για την παραπέρα προαγωγή των δικαιωμάτων της ΕΕΜ. Τούτο μάλιστα σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΕ έναντι της οποίας και της διαδικασίας παραπέρα ενταξιακής προσέγγισης μ’ αυτή, η Αλβανική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη. Οι σημερινές εξελίξεις πάντως θέτουν σοβαρά ερωτηματικά και ρίχνουν σκιά δυσπιστίας.

Κατόπιν τούτων ως ΟΜΟΝΟΙΑ καλούμε την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ να σταθμίσει την πολιτική της στάση με βάση τις σημερινές εξελίξεις. Δεν γίνεται λόγος για μικροπολιτικό συμφέρον αλλά για ζητήματα αρχών που αφορούν μάλιστα το ευαίσθητο περιβάλλον της θέσης της ΕΕΜ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ