2013-08-01 09:51:10
Φωτογραφία για Το χρέος απλά δεν είναι βιώσιμο…
Ενα από τα βασικότερα προβλήματα για την Ελλάδα είναι η βιωσιμότητα του χρέους της, τονίζουν πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. “Εκεί θα παιχθεί το μεγάλο παιγνίδι στις επόμενες επιθεωρήσεις και εκεί θα υπάρξει η μεγάλη σύγκρουση του Ταμείου με τους Γερμανούς”, υποστηρίζουν οι αναλυτές και προσθέτουν ότι “στο Ταμείο πιστεύουν ότι έκλεισε η συζήτηση για το θέμα και θα υπάρξει νέο κούρεμα την επόμενη χρονιά, οπότε και θα επισημοποιηθεί το χρηματοδοτικό κενό”.

Στο Ταμείο θέτουν το θέμα ως εξής: Με δεδομένο ότι η Ελλάδα ταλαιπωρείται αφάνταστα από το βάρος των δανείων, τους τόκους των οποίων δυσκολεύεται να πληρώσει, πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, όχι να προστεθούν νέα δάνεια. Και είναι μία ανάλυση απόλυτα ορθή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Κριστίν Λαγκάρντ και υπόλοιποι ανώτεροι αξιωματούχοι δεν θα κάνουν πίσω.

Ρωτήσαμε τον κ
. Τόμσεν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το μείζον αυτό θέμα, με βάση ανακοίνωση του ίδιου του Ταμείου ότι το διοικητικό συμβούλιο αναγκάστηκε να ψηφίσει τις λεγόμενες εξαιρέσεις, προφανώς για να δικαιολογείται η έκθεση βιωσιμότητας. Ο επικεφαλής της Αποστολής προτίμησε να μην απαντήσει ο ίδιος και ζήτησε από συνεργάτη του να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο οποίος μίλησε για λάθος της ανακοίνωσης του Ταμείου. Ομως δεν είναι μυστικό ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αλλωστε ο κ. Τόμσεν αναγκάστηκε να υπενθυμίσει δύο φορές τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν οι Ευρωπαίοι τον περασμένο Νοέμβριο.

Σήμερα είχαμε και την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Βραζιλίας ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Mega και του “Εθνους” για τη σύγκρουση που σημειώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο και προκάλεσε την ίσχυρή αντίδραση του αντιπροσώπου της Ελλάδας, του κ. Κατσάμπα.

Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους χειρότερους φόβους μας, Η εφαρμογή (εννοεί του Ελληνικού Προγράμματος) δεν ήταν ικανοποιητική σχεδόν σε όλους τους τομείς», υπογράμμισε ο κ. Μπατίστα σε ανακοίνωσή του στο Reuters.

Read more: http://mignatiou.com/?p=10563#ixzz2ahJ6CR9B
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μέχρι τελικής πτώσεως....
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μέχρι τελικής πτώσεως....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ