2013-08-01 09:47:21
Φωτογραφία για Τα ονόματα των 2.122 εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα...
Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η λίστα με τα ονόματα των 2.122 εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση των πενήντα ειδικοτήτων τεχνικής εκπαίδευσης. 

Υπενθυμίζεται ότι οι...

εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες αποτελούν την «δεξαμενή» για τους 4.260 υπαλλήλους που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα στο πρώτο «κύμα» αυτής της διαδικασίας βάσει των όσων έχει συμφωνήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Η διαπιστωτική πράξη που φέρει την υπογραφή του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και δημοσιεύθηκε από το alfavita.gr, προβλέπει ότι οι διευθυντές εκπαίδευσης θα πρέπει:

α) να εκδώσουν, για τον κάθε εκπαιδευτικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα ατομική Διαπιστωτική Πράξη με ταυτόχρονη επικαιροποίηση της βάσης του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) με τα στοιχεία εκείνα των εκπαιδευτικών που τίθενται σε καθεστώς


διαθεσιμότητας (Αποδέσμευση των εκπαιδευτικών με την αιτιολογία «Θέση σε καθεστώς σε διαθεσιμότητας»),

β) να καταρτίσουν τους πίνακες των επόμενων μισθολογικών καταστάσεων με βάση τη μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα και την αποστολή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών(ΕΑΠ).

Την ίδια ώρα που το υπουργείο Παιδείας αναρτούσε στη Διαύγεια τα ονόματα των 2.122 εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα, στο διαδίκτυο αναρτήθηκε και ο κατάλογος με τους εκπαιδευτικούς εκείνους που εξαιρούνται από αυτό το καθεστώς.

Πρόκειται για 302 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, μαζί με τους οποίους εξαιρέθηκαν και 25 καθηγητές στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Οι εξαιρέσεις αυτές προκύπτουν από τα όσα αναφέρονται σε περιπτώσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 82 του Ν.4172/2013 (Φ.Ε.Κ.167 τ.Α ΄/23-7-2013).

Πάντως, το 60% των 2.122 καθηγητών, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, θα καλύψουν τα κενά στον τομέα της Υγείας, ενώ το υπόλοιπο 40% θα στελεχώσει διοικητικές θέσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά θα εργασθεί και ως ωρομίσθιο προσωπικό στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας με σκοπό να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι μαθητές των υπό κατάργηση ειδικοτήτων της Γ' ΕΠΑΛ και της Β' ΕΠΑΣ.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Μεταξύ των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα, τυγχάνει να είναι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κ. Θέμις Κοτσιφάκης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «2.122 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μπαίνουμε σήμερα σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης, ελέω μιας ανηλεούς κυβέρνησης και της τρόικας. 302 έμπειροι και προσοντούχοι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο. 9 πολυδάπανα εργαστήρια στα τεχνικά σχολεία θα αχρηστευτούν. Οι ιδιώτες σχολάρχες θριαμβολογούν. Δεν θα ξεχνούν να καλούν σε όλα τα εγκαίνια των νέων τμημάτων τους τον Υπουργό Παιδείας. Ίσως τον ανακηρύξουν και επίτιμο ευεργέτη τους. 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν την υπογραφή στο έγκλημα. Κατά των 2122 εκπαιδευτικών (αλλά και των 302), των οποίων διαλύεται η εργασιακή και οικογενειακή ζωή. Κατά των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας; Τα δικά τους παιδιά δεν σπουδάζουν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ… Ήδη μετράμε την απώλεια της συνάδελφου μας από τη Λάρισα, που είναι θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

H ΛΙΣΤΑ ΟΣΩΝ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΔΩ... 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ