2013-08-01 12:14:11
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΠΑΟΚ!
Διαβάστε το νέο σχόλιο του Νίκου Αλέφαντου στη στήλη του στο "sportdog.gr" για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ποιους ξεχωρίζει στους πρωταθλητές, πώς του φαίνεται το υλικό του ΠΑΟΚ και τι υπενθυμίζει στον Στέφενς;

Αναλυτικά:

Είναι ανέτοιμος ο Ολυμπιακός. Καλούς παίκτες έχει, αλλά είναι θέμα συναρμολόγησης. Ο Μετζανί θέλει δουλειά, δεν έχει μεγάλη ταχύτητα, δείχνει ότι δεν είναι ο σέντερ μπακ που χρειαζόμασταν τύπου Μέλμπεργκ. Θα ξαναπώ ότι με Σιόβα και Μεντζανί ανησυχώ πολύ, το θεωρώ αδιανόητο να λείψει η ταχύτητα του Μανωλά ή του Αβραάμ. Έχουν χάσει το μπούσουλα, τρώνε εύκολα γκολ, και από ομάδες της πλάκας. Στα χαφ δεν κόβει κανένας. Αλληλοκαλύψεις δεν βλέπω. Στα στημένα βλέπω αδυναμίες και λάθη.

Τον Διαμαντάκο τι τον έβαλε πίσω από τον Μήτρογλου, αυτά είναι παιδικές χαρές! Θα ξαναπώ ότι 4-3-3 πίσω από τον Μήτρογλου δεν μπορεί να παίξει ούτε ο Σαβιόλα σε αυτήν την ηλικία. Ή θα παίξει 4-4-2, ή θα βάλει άλλον πίσω από τον σέντερ φορ. Αυτός που παίζει πίσω από τον φορ στο 4-3-3 πρέπει να γίνεται τρίτος χαφ όταν χάνει η ομάδα τη μπάλα. Αλλιώς πίσω μπάζεις. Πόσο μάλλον όταν δεν έχεις δύο χαφάρες σκυλιά. Ο Βαλβέρδε έβαζε πολύ σωστά τον Φουστέρ να παίζει αυτόν το ρόλο. Είχε όμως και εξτρέμαρο και σέντερ φορ μπροστά που πέταγαν φωτιές, Μιραλάς και Τζιμπούρ.


Ο Βάις αν δεν έχει τραυματισμούς, θα βγει πολύ καλή μεταγραφή. Μου αρέσουν τέτοιοι γρήγοροι που είναι και μπουκαδόροι. Ο Ολαϊτάν ήταν ανεβασμένος. Ο Κάμπελ δείχνει ότι μπορεί. Πρέπει ο προπονητής να επιβάλει στα εξτρέμ να κλίνουν μέσα και να εκτελούν, να κυνηγάνε το γκολ. Να ξεκολλήσει ο Ολυμπιακός από το να περιμένουν τον Μήτρογλου. Αυτή η άμυνα πάντως αν ανεβαίνει ψηλά στο ημικύκλιο της σέντρας που διαβάζω ότι τους ζητάει ο Μίτσελ, θα έχει πρόβλημα. Με αυτά τα ακραία μπακ κιόλας Το γκολ που έφαγε ο Ισπανός τερματοφύλακας που πήραμε, απ’ την κλειστή γωνία και ο τρόπος που έσκυψε- δεν σκύβεις εκεί!- μου θύμισε Κοστάντσο. Ας ελπίσουμε ότι ήταν μία κακή στιγμή.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νικήσει φιλικό ακόμα και με αδύναμο αντίπαλο. Το πρόβλημα είναι ότι από το Φλεβάρη που ήρθε ο Μίτσελ δεν έχουμε δει κάτι στη δουλειά του που να βάλει μια σφραγίδα, να βοηθήσει, να παίξει λίγο μπάλα. Δεν βλέπω αλληλοκαλύψεις, αυτοματισμούς, τακτική. Έχει καλό υλικό. Ο Μαρινάκης του έδωσε πολλούς παίκτες και έκανε ορισμένες καλές μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Τώρα είναι θέμα προπονητή…

Τον ΠΑΟΚ τον είδα, ήταν απογοητευτικός. Η Μέταλιστ είχε άλλους παίκτες, πιο γρήγοροι, πιο τεχνίτες. Πλήρη αποτυχία ο Λούκας που μας τον είχαν διαφημίσει. Και αυτός ο στόπερ δίπλα στον Κατσουράνη ήταν μοιραίος. Δεν είναι παίκτες αυτοί για να κάνει ο ΠΑΟΚ την υπέρβαση. Με Κίτσιου δεξί μπακ, πού τον βρήκαν αυτόν. Αν λένε ότι ο καλύτερός τους ήταν ο Τζιόλης, καταλαβαίνεις μόνο από αυτό για τι επίπεδο μιλάμε… Ο Τζιόλης που παίζει περπατιστά. Και ο Λαζάρ τίποτα. Ο Αθανασιάδης τους τα έλεγα, αυτός είναι, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ρε Στέφενς θα σου το ξαναπώ, είσαι υπεύθυνος εσύ που όταν διαπραγματευόσουν δεν έβαλες όρο να σου φέρουν παικταράδες, σέντερ φορ, χαφάρα, σέντερ μπακ και δεξί μπακ.

Μου είπε κάτι ο Σινάνογλου και το ασπάζομαι, το προχωράω ακόμα πιο κάτω: Μόνο αν «αυτοκτονήσει» ο προπονητής του Ολυμπιακού θα πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ