2013-08-01 12:21:06
Φωτογραφία για Hλεία: Ξαναζούν τον εφιάλτη των διαρρήξεων στο Tραγανό!
Με το φόβο των… διαρρηκτών ζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Αγίας Μαύρας Τραγανού, αφού οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι ζωοκλοπές αποτελούν αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της καθημερινότητά τους! Τις τελευταίες μέρες οι διαρρήξεις είναι συνεχιζόμενες με τους κατοίκους της Αγίας Μαύρας, που σε 1-2 περιπτώσεις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες, να εκφράζουν φόβο ακόμα και για τις ζωές τους!

Οι διαρρήκτες δεν διστάζουν να μπουν σε σπίτια, σε καταστήματα και στάβλους της περιοχής, ενώ αδειάζουν μέχρι και τα ψυγεία από τα τρόφιμα, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι κάθε βράδυ, οι δρόμοι της Αγίας Μαύρας «πλημμυρίζουν» από αλλοδαπούς και περιθωριακά στοιχεία που αναζητούν… «στόχο» να «χτυπήσουν»!

Από τις 8:00 το απόγευμα οι πόρτες κλειδώνουν, ενώ όλο το βράδυ οι κάτοικοι της Αγίας Μαύρας κοιμούνται με… το ένα μάτι ανοιχτό, καθώς, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους δεν αισθάνονται ασφαλείς.


Οι διαρρήξεις είχαν σταματήσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα όταν οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να εκτελούν βραδινές περιπολίες για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Το μέτρο όμως αυτό τελείωσε άδοξα, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας αλλά και άλλους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται ακόμα… αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη!

Μπριζόλες, λουκάνικα, τυρί, αναψυκτικά…!

Ένα από τα πιο πρόσφατα θύματα διάρρηξης, η κα. Δήμητρα Σταμίρη, ιδιοκτήτρια ψησταριάς στο κέντρο της Αγίας Μαύρας είπε στο patrisnews.com: «Είναι η δεύτερη φορά που μας ανοίγουν το μαγαζί. Τότε, πριν περίπου τρεις μήνες, είχαν πάρει κάτι ψιλά από τα ταμειακή μηχανή, το καλό το μπουφάν του γιού μου και τη φωτογραφική μηχανή της κόρης μου. Τώρα μας πήραν την τηλεόραση, που η αξία της ξεπερνούσε τα χίλια ευρώ, την ταμειακή μηχανή αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Άνοιξαν και το ψυγείο και πήραν όλες τις μπριζόλες, ένα ταψί γεμάτο λουκάνικο και το τυρί, περίπου 10 κιλά. Τους είδε ένα παιδί που έφευγαν από το μαγαζί με την ταμειακή μηχανή και την τηλεόραση και τα πήγαιναν σε ένα μηχανάκι που είχαν κρυμμένο εδώ πιο πίσω. Δεν μπορούσε όμως να κάνει τίποτα. Μάζεψε όσα χαρτιά έπεσαν από την ταμειακή μηχανή και μας τα έφερε».

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Μιλώντας τέλος στο patrisnews.com ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαύρας κ. Αγησίλαος Νικολόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Για περίπου 1-2 χρόνια είχαμε ησυχάσει από τις κλοπές και τις διαρρήξεις, ίσως επειδή τότε είχαμε οργανωθεί και είχαν θορυβηθεί. Εδώ και λίγο διάστημα όμως έχουν ξαναεμφανιστεί και μάλιστα σε πολύ χειρότερο βαθμό. Δεν έχει μείνει σπίτι, δεν έχει μείνει μαγαζί, δεν έχει μείνει στάβλος, δεν έχει μείνει κότα. Η αστυνομία κάτι ότι μπορεί αλλά τι να σου κάνει με τόσο λίγο προσωπικό; Χθες αναγκάστηκε να έρθει ο ίδιος το Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος για να πάρει κατάθεση».

Στάθης Πουλιάσης-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ