2013-08-01 15:32:04
Φωτογραφία για Δεν αποκλείει τη λήψη νέων μέτρων στην Κύπρο το ΔΝΤ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στην Κύπρο αφήνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο κλιμάκιο της τρόικας, Ντέλια Βελκουλέσκου, παρά τις... θετικές εκτιμήσεις για την εφαρμογή του κυπριακού μνημονίου.

Σε συνέντευξή της στο ΡΙΚ, η κ. Βελκουλέσκου είπε ότι πρόοδος στην εφαρμογή του μνημονίου είναι καλή και ότι τα αποτελέσματα όσον αφορά στον δημοσιονομικό τομέα ήταν καλύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Τόνισε, ωστόσο, ότι οι μακροοικονομικές αβεβαιότητες παραμένουν, καθώς προβλέπεται αθροιστική ύφεση περίπου 13% για φέτος και τον επόμενο χρόνο. Ως εκ τούτου, είπε, επιβάλλεται συνεχής σύνεση, με στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας του οικονομικού τομέα, τη διατήρηση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και την υλοποίηση των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Η κ. Βελκουλέσκου κατέταξε στα θετικά και τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και τον τρόπο αποτελεσματικής είσπραξης των φόρων, ενώ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.

Επίσης, χαρακτήρισε σημαντικό βήμα προς τα εμπρός την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου και ορόσημο τον οδικό χάρτη που ετοιμάζει η Κύπρος για χαλάρωση των περιορισμών στις καταθέσεις και την διακίνηση κεφαλαίων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ