2013-08-01 16:15:10
Φωτογραφία για Η Ρωσία έδωσε προσωρινό άσυλο στον Σνόουντεν!
O Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, πήρε και επισήμως προσωρινό άσυλο από τη Ρωσία.

Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος του, Ανατόλι Κουτσέρενα.

Ο Σνόουντεν, πρώην σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), παρέμενε επί ένα μήνα στο χώρο μετεπιβίβασης στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο WikiLeaks, ο Σνόουντεν έλαβε καθεστώς πρόσφυγα στην Ρωσία.

Ο Σνόουντεν έλαβε τα έγγραφα που του επιτρέπουν να εγκαταλείψει το αεροδρόμιο της Μόσχας στο οποίο βρίσκεται για περισσότερο από έναν μήνα, είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, επικαλούμενο δηλώσεις δικηγόρου του.

"Μόλις του παρέδωσα έγγραφα από την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ρωσίας", δήλωσε, σύμφωνα με το Ίντερφαξ, ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο Ρώσος δικηγόρος που βοήθησε τον Σνόουντεν να υποβάλει το αίτημά του για να του χορηγηθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι του χορηγήθηκε άσυλο για ένα έτος από τις ρωσικές αρχές.

"Μόλις του παραδόθηκε ένα έγγραφο το οποίο πιστοποιεί ότι έλαβε προσωρινό άσυλο για ένα έτος στη Ρωσία», είπε ο Κουτσέρενα.
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ