2013-08-01 16:15:05
Φωτογραφία για ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΤΖΕΡΑΡΝΤ!
Συνέντευξη στην "independent.co.uk" παραχώρησε ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος αναφέρθηκε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό.

Ο αρχηγός της Λόβερπουλ, μίλησε επίσης για το μεγάλο παιχνίδι του 2004, το οποίο έχει μείνει αξέχαστο σε όλους, ενώ τοποθετήθηκε για την απόφαση του Θρύλου να δώσει μέρος των εσόδων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα και την οικογένεια μου που με ακολουθεί από παιδί σε όλα τα βήματα της καριέρας μου. Ανυπομονούν για την ημέρα και αυτό με κάνει υπερήφανο που κάνω τόσο κόσμο ευτυχισμένο.

Οι κόρες μου θα έρθουν στα αποδυτήρια και στο γήπεδο για λίγη ώρα. Έχουν αγοράσει καινούργια φορέματα και θα είναι πολύ όμορφες. Όσο μεγαλώνεις και αντιλαμβάνεσαι ότι η καριέρα σου φθάνει στο τέλος τόσο εκτιμάς στιγμές σαν κι' αυτές.

Αγώνες όπως αυτός απέναντι στον Ολυμπιακό πραγματοποιούνται όλο και πιο αραιά καθώς οι παίκτες δεν μένουν πλέον για πολλά χρόνια στις ομάδες. Είχα ευκαιρίες να φύγω και αυτή η ήμερα ίσως να μην ερχόταν αλλά κοιτώντας πίσω στην καριέρα μου είμαι ικανοποιημένος με τις αποφάσεις που πήρα.


Η σχέση μου με τους οπαδούς γίνεται όλο και πιο δυνατή. Θα είναι μία ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα και ανυπομονώ να έρθει. Τα λεφτά από τον αγώνα θα διατεθούν στο ίδρυμα και στα παιδιά. Ξεκινάμε από την περιοχή του Μέρσεϊσάιντ αλλά έχουμε εξαπλωθεί στην Πορτογαλία και στο Δουβλίνο και προσπαθούμε να μεγαλώσουμε το ίδρυμα ακόμα περισσότερο. Αισθάνομαι ότι είμαι στην θέση και την σωστή ηλικία ώστε να ανταποδώσω αυτά που έχω πάρει.

Έχω δει ορισμένες δύσκολες περιπτώσεις. Είναι καλό ότι μπορώ να βοηθήσω οικονομικά οικογένειες που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο αρχηγός της Λίβερπουλ και συνέχισε για το παιχνίδι του 2004 κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Ακόμα και σήμερα τα συναισθήματα μου είναι πολύ δυνατά γι’ αυτό το παιχνίδι. Όταν κοιτάζω πίσω στην καριέρα μου ο αγώνας απέναντι στον Ολυμπιακό είναι ένας από τους πιο σημαντικούς. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και είχαμε να ανέβουμε ένα βουνό.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυνατός και νόμιζα ότι το όνειρο είχε τελειώσει. Αν έπρεπε να διαλέξω το αγαπημένο μου γκολ με κριτήρια την σημασία του αγώνα, την στιγμή που μπήκε το γκολ και την αντίδραση του κόσμου θα επέλεγα αυτό εναντίον του Ολυμπιακού.

Ήταν ανακούφιση για μένα που είδα την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Ο πανηγυρισμός του σχολιαστή Άντι Γκρέι έκανε ακόμα καλύτερο το γκολ. Μετά από αυτό το ματς αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να φθάσουμε μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Ήθελα να βρούμε αντίπαλο για το φιλικό μου που θα σήμαινε κάτι για τους οπαδούς, την οικογένεια μου και σε μένα. Συζητήσαμε με την Μίλαν και με τον Ολυμπιακό. Οι συνομιλίες μας με την ελληνική ομάδα έγιναν σε εξαιρετικό επίπεδο.

Δεν ζήτησαν τίποτα σε ανταπόδοση του αγώνα. Θα δωρίσουν την αμοιβή τους για το φιλικό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα.

Κάποιες φορές πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να λέμε ότι αποτύχαμε. Ρεαλιστικά δεν είμαστε το φαβορί για το πρωτάθλημα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Δεν θα πάψω ποτέ να παλεύω. Δεν θα σταματήσω να κυνηγώ τα όνειρα μου και αισθάνομαι χαρούμενος με την εξέλιξη της καριέρας μου τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό.

Δεν περίμενε κανείς να κατακτήσουμε το Champions League. Ήμασταν το 10ο ή το 12ο φαβορί στην διοργάνωση. Με λίγη τύχη, επιθυμία και αποφασιστικότητα τα καταφέραμε. Πετύχαμε το ακατόρθωτο. Σπουδαίοι παίκτες στον κόσμο δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το Champions League.

Είναι το καλύτερο τρόπαιο που μπορεί να κατακτήσει ένας ποδοσφαιριστής στην καριέρα του πίσω ίσως από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι ευγνώμων σε ότι έχω καταφέρει και δεν απογοητεύομαι που δεν κατέκτησα την Πρέμιερ Λιγκ μέχρι σήμερα. Δεν έχει συμβεί γιατί δεν προσπάθησα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ