2013-08-01 17:30:04
Φωτογραφία για Πολιτικό μνημόσυνο του ΚΚΕ για τον Ζαχαριάδη
Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη πραγματοποίησε στο Α΄Νεκροταφείο, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια από τον θάνατό του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννης Μανουσογιαννάκης αναφέρθηκε στην πολιτική πορεία του Ζαχαριάδη, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γιος του Νίκου Ζαχαριάδη, Σήφης και η Βιβή Δάγκα εκ μέρους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Εξάλλου, διαβάστηκε απόσπασμα από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου το οποίο έγραψε το 1945 όταν επέστρεψε από το Νταχάου, όπου ήταν κρατούμενος, ο Νίκος Ζαχαριάδης.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, «για να τιμήσουμε μια ηγετική φυσιογνωμία του ελληνικού και διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, τον σύντροφο Νίκο Ζαχαριάδη γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπεράσπιση της κοσμοθεωρίας μας, του μαρξισμού- λενινισμού, του προλεταριακού διεθνισμού, για τη νίκη του σοσιαλισμού- κομμουνισμού.


Το τραγικό τέλος του πριν 40 χρόνια, ακριβώς σαν σήμερα, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για βαθύτερη μελέτη και γνώση της ιστορικής πείρας, της εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων για το παρόν και το μέλλον.

Το ΚΚΕ», είπε ο κ. Κουτσούμπας, «είχε την επαναστατική τόλμη να πραγματοποιήσει την πανελλαδική συνδιάσκεψή του πριν δύο χρόνια, στις διαδικασίες της οποίας, στις συζητήσεις, συμμετείχαν όλα τα μέλη του κόμματος, όλα τα μέλη της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα. Οι αποφάσεις της αποτυπώθηκαν στον δεύτερο τόμο του Δοκιμίου Ιστορίας (1949- 1968) που αποτελεί πραγματικό εργαλείο γνώσης, βαθύτερης μελέτης για όλους τους αγωνιστές που πρέπει να το προμηθευτούν, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

Το ΚΚΕ με την απόφαση αυτή αποκατέστησε στη θέση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής τον ήρωα Νίκο Ζαχαριάδη. Τιμάμε, θα θυμόμαστε, εμπνεόμαστε από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΗΣ... ΞΕΜΕΙΝΕ Ο ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΟ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΗΣ... ΞΕΜΕΙΝΕ Ο ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ