2013-08-01 17:45:05
Φωτογραφία για Απειλητικά τηλεφωνήματα στο Ψυχιατρείο – Επίθεση από κουκουλοφόρο δέχτηκε εργαζόμενη του Νοσοκομείου!
Το πρωί της Πέμπτης (1/8/2013) έγινε η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, μια συνέλευση με πρωτοφανή συμμετοχή εν μέσω του καλοκαιριού, όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του συλλόγου Ευαγγελία Μαρινάκου.

Οι εργαζόμενοι συνεδρίασαν με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα και θορύβησε τόσο αυτούς όσο και τους ασθενείς του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρθηκε, την Παρασκευή (26/7/13) το μεσημέρι, λόγω κάποιων συστάσεων της επιτροπής ανθρώπινων δικαιωμάτων, που πρόσφατα επισκέφτηκε το νοσοκομείο, αφαιρέθηκαν οι πόρτες ασφαλείας από τα τμήματα των οξέων περιστατικών, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των ίδιων των ασθενών. Να διευκρινίσουμε ότι η επιτροπή έκανε αρκετές συστάσεις και οι αλλαγές ξεκίνησαν από τις πόρτες.

Η Ε. Μαρινάκου εξήγησε ότι το νοσοκομείο έχει αρκετές εισόδους που μπορεί κάποιος να έχει εύκολη πρόσβαση και ειδικά τώρα το καλοκαίρι μένουν ανοιχτές για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς
. Μετά από δύο μέρες, αφότου αφαιρέθηκαν οι πόρτες, μια νοσηλεύτρια δέχτηκε επίθεση από άγνωστο κουκουλοφόρο στις 2 τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι ασθενείς αλλά και το προσωπικό, το οποίο από τις φωνές έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει. Μετά από αυτό το συμβάν δόθηκε προφορική εντολή να μεταφερθούν 28 ασθενείς σε άλλο χώρο, όπου έμειναν εκεί από την Κυριακή - Τρίτη (28/7 - 30/7) και την Τετάρτη στις 11:30 πμ επέστρεψαν στους θαλάμους τους. Όμως τα περίεργα δεν σταμάτησαν εκεί , αφού το νοσοκομείο δέχτηκε ένα απειλητικό τηλεφώνημα, το οποίο σύμφωνα με τους εργαζομένους συνδεόταν με την 'απρόσμενη επίσκεψη'.

Όσον αφορά στη διοίκηση, η Ε. Μαρινάκου είπε ότι δεν συζήτησε καν μαζί τους, δεν γνωρίζουν τις κινήσεις της και όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει επαφή μεταξύ τους. Τόνισε ότι από τον Φλεβάρη - Μάρτη το Ψυχιατρείο ζει πρωτοφανείς καταστάσεις, οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και ενημέρωσε ότι πριν κάποιους μήνες έγινε ξανά μεταφορά ασθενών από τους ξενώνες της πόλης στο νοσοκομείο και τελικά επέστρεψε πίσω κάποιος αριθμός από αυτούς και όχι όλοι. "Δεν είμαστε αντίθετοι στην εξαγωγή των κάγκελων από τα κελιά, αλλά να γίνει εφόσον έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας", είπε χαρακτηριστικά. Στο επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν κάποιες κινήσεις από το σύλλογο, ενδεχομένως και νομικές, εφόσον τέθηκε θέμα ασφαλείας του προσωπικού. Η Ομοσπονδία τάσσεται υπέρ τους.

kalimera-arkadia.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ