2013-08-01 18:14:06
Φωτογραφία για Ο ΠΙΟ... ΑΣΤΕΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΝΒΑ *VIDEOS*
Είναι αλτικός, αθλητικός, μεγάλο κορμί, διαθέτει τεράστιο άνοιγμα χεριών, παίζει παθιασμένα αλλά συνάμα κουβαλά και τον, όχι και τόσο κολακευτικό, τίτλο του "πιο αστείου" παίκτη στο ΝΒΑ.

Ο λόγος για τον Τζαβέλ ΜακΓκι, τον παίκτη που, όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "superbasket.gr", ήταν η αιτία της απομάκρυνσης του Τζορτζ Καρλ αλλά και του Κώστα Κουφού από τους Νάγκετς (λόγω του περιορισμένου χρόνο συμμετοχής του, ελέω Κουφού, ενώ αμείβεται σαν βασικός με 44 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 4 χρόνια).

Ο 25χρονος σέντερ, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα και για μια διετία ήταν "πενταδάτος", πριν το 2008 πάρει απόφαση να συμμετάσχει στο ντραφτ του 2008 και να γίνει "πικ" από τους Ουίζαρντς στη θέση 18.

Ο προπονητής στην ομάδα του στο High School, υποστηρίζει πως ο ΜακΓκι όταν πήγε στο κολλέγιο ήταν ένας πολύ καλός φόργουορντ και μάλιστα... σμολ.


Ίσως αυτό τελικά εξηγεί την όλη ατσαλοσύνη του σε μερικές φάσεις, καθώς προσπαθεί να δείξει ότι "ξέρει μπασκετ" όπως θα δείτε παρακάτω.

Δύο φορές στην καριέρα του πήγε να μιμηθεί τον Μάικλ Τζόρνταν και το θρυλικό κάρφωμα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, κατά τη διάρκεια, όχι κάποιας επίδειξης ή διαγωνισμού αλλά κανονικού αγώνα.

Απλά απολαύστε Μετά από μια τετραετία στην πρωτεύουσα, ο Τζαβέλ πήρε τις αξίνες του και "σκαρφάλωσε" προς το Ντένβερ, όπου βρήκε νέα στέγη για θεαματικά καρφώματα αλλά και ξεκαρδιστικές φάσεις, όπου έκαναν τον Τζορτζ Καρλ να κοιτά αμήχανος την εξελιξή τους.

Σημαντική στιγμή της καριέρας του, το τριπλ-νταμπλ που πέτυχε με τη φανέλα των Ουίζαρντς έχοντας 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12 (!!) τάπες. Όμως, επειδή ακριβώς είναι ο Τζαβέλ ΜακΓκι δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει κάποιο "παρασκήνιο" ακόμα και σε αυτό το επίτευγμα.

Μετά από εκείνον τον αγώνα (εναντίον των Μπουλς στο Σικάγο όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 98-79) κατηγορήθηκε πως πήρε υπερβολικά πολλές προσπάθειες για να καταφέρει το τριπλ-νταμπλ, με αποτέλεσμα να χαντακώσει την ομάδα του. Και ως επιστέγασμα όλων αυτών; Όταν με κάρφωμα πέτυχε να φτάσει τους 11 πόντους και να "κλειδώσει" το κατόρθωμα, έμεινε κρεμασμένος τόση ώρα από τη στεφάνη, όση χρειαζόταν για να εισπράξει μια τεχνική ποινή και να "σπρώξει" ακόμα λίγο την ομάδα του προς την ήττα.

Ο Τζαβέλ απλά είχε δηλώσει τότε: "Εκανα τριπλ-νταμπλ, δεν με απασχολεί τίποτα".

(η ομάδα με τα πράσινα ειναι οι Μπουλς προς τιμήν του St. Patrick's Day)

Ο παίκτης με το τεράστιο άνοιγμα χεριών (2.30μ), είναι μπασκετικό τέκνο. Οι Τζορτζ Μοντγκόμερι (πικ από τους Μπλειζερς το 1985, ωστόσο δεν έπαιξε ποτέ ΝΒΑ) και Πάμελα ΜακΓκι (παίκτριας του WNBA) στις 19 Ιανουαρίου, έφεραν στον κόσμο τον μικρό Τζαβέλ. Οπότε το παιδί το έχει στο αίμα του.

Με την" περίπτωση" του ασχολήθηκε εκτενώς ο Σακίλ Ο'Νιλ, μέσα από τη θέση σχολιαστή που έχει σε τηλεοπτική εκπομπή για τα... παράξενα κάθε "αγωνιστικής" στο ΝΒΑ. Και ο Τζαβέλ, είχε θέση, σχεδόν σε κάθε εκπομπή.

Για να μη τον σταυρώνουμε όμως μόνο, να πούμε ότι ο Τζαβέλ ΜακΓκι το 2011 κατέχει ρεκόρ γκίνες, για την (επιτυχημένη) προσπαθειά του να καρφώσει με τρεις μπάλες ταυτόχρονα (!!) στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game. Ποιο κάτω ακολουθούν τα διαπιστευτήρια αλλά και οι δυνατότητες του σέντερ των Νάγκετς, όταν το μυαλό του είναι συγκεντρωμένο στο παρκέ.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ