2013-08-01 18:04:15
Φωτογραφία για Ιδού το συμβόλαιο του Τζιμπούρ
Του ΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗ/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το ερώτημα που έμενε αναπάντητο αρκετές εβδομάδες και εξελίχτηκε σε σίριαλ με την έναρξη της θερινής μετεγγραφικής περιόδου ήταν το εξής: «Εχει υπογράψει νέο συμβόλαιο ο Ράφικ Τζιμπούρ με τον Ολυμπιακό, ή ο παίκτης είναι ελεύθερος;».

Οι «σκιές» εξαφανίστηκαν πλέον, καθώς η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» κατέθεσε στην ΕΠΟ και στη Super League το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αλγερινό επιθετικό, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2016.

Η «Ε» αποκαλύπτει σήμερα λεπτομέρειες όσων συμφώνησαν και υπέγραψαν οι δύο πλευρές πριν από λίγους μήνες και αναφέρονται στα έγγραφα που κατατέθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ενώ αντίγραφα φυσικά έχουν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και λογικά ο Ράφικ Τζιμπούρ και ο ατζέντης του.

*** Πρώτον, ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με τους «ερυθρόλευκους» έως τις 30 Ιουνίου 2016.


** Δεύτερον, οι ετήσιες αποδοχές του Τζιμπούρ είναι 700.000 ευρώ το χρόνο καθαρά, που μαζί με τα μπόνους (για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αν αγωνιστεί σε 25 αγώνες) φτάνουν τα 1.000.000 ευρώ. Στόχοι, αν μη τι άλλο, εφικτοί. Βάσει του προηγούμενου συμβολαίου του, ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής εισέπραττε 600.000 ευρώ το χρόνο και άλλες 300.000 ως μπόνους (συνολικά 900.000 ευρώ). Παράλληλα, υπήρχε όρος ότι σε περίπτωση πώλησής του, ο παίκτης θα καρπωνόταν το 15%.

*** Τρίτον, δεν έχει οριστεί ρήτρα αποδέσμευσης - χαρακτηριστικό της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη στο πρόσωπο του έμπειρου επιθετικού. Στο προηγούμενο συμβόλαιο είχε προβλεφθεί το ποσό των 6.000.000 ευρώ.

*** Τέταρτον, δεν υπάρχει όρος που να τον δεσμεύει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο ελληνικό σύλλογο. Από εκεί και πέρα, όλα εξαρτώνται από το αν θα κατατεθεί επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό, κι αν αυτή θα ικανοποιεί τη διοίκηση, έτσι ώστε να τον παραχωρήσει, και

**Πέμπτον, δεν υπάρχει πλαφόν (δηλαδή, να δοθεί από ξένο σύλλογο στον Ολυμπιακό ένα μίνιμουμ ποσό) προκειμένου οι Πειραιώτες να πουν «ναι» στην πώλησή του. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» είχε στείλει -από την πρώτη στιγμή, από τον περασμένο Ιανουάριο- μήνυμα στον Τζιμπούρ πως αν έχει καλή πρόταση από το εξωτερικό, δεν θα σταθεί εμπόδιο σε ενδεχόμενη μετεγγραφή του.

Ως ελεύθερο

Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή στις επαφές που είχε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με συλλόγους του εξωτερικού (από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Τουρκία, Ρωσία, Κατάρ) φέρεται να πλάσαρε τον πελάτη του ως ελεύθερο. Τουλάχιστον αυτό υποστήριζαν διεθνή ΜΜΕ, χωρίς να το διαψεύσει επίσημα ο ατζέντης του διεθνούς Αλγερινού επιθετικού.

Κάπως έτσι προέκυψε εκείνη την περίοδο και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον 29χρονο σέντερ φορ. Ο Ζήσης Βρύζας μάλιστα φέρεται να συναντήθηκε με τον Τζιμπούρ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του δεύτερου στο Ντουμπάι, συνάντηση που δεν διέψευσε ο Αλγερινός.

Από τον Ολυμπιακό εξαρχής υποστήριζαν ότι «ο Τζιμπούρ έχει συμβόλαιο» και παρά το γεγονός ότι το ζήτημα σερνόταν επί εβδομάδες και προκλήθηκε αρκετός θόρυβος, δεν ήθελαν να τραβήξουν το σχοινί. «Πρόκειται για προσωπικά δεδομένα και δεν θέλουμε να βγουν προς τα έξω. Οποιος θέλει τον ποδοσφαιριστή, ας καταθέσει επίσημη πρόταση στην ΠΑΕ και θα δούμε», τόνιζαν κορυφαία στελέχη των Πειραιωτών και αυτή τη γραμμή διατήρησαν.

Την ίδια ώρα ο Αλγερινός επιθετικός απείχε (και εξακολουθεί να απέχει) από τις προπονήσεις της ομάδας αναζητώντας καλή πρόταση από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία και (εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι) δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις συστάσεις από πλευράς διοίκησης ότι, αν δεν ενσωματωθεί στην προετοιμασία, θα υποστεί κυρώσεις.

Το θέμα πλέον είναι, αν δεν φτάσει πρόταση στην πλατεία Αλεξάνδρας (λογικά, θα προκύψει, καθώς έχει ακόμα ένα μήνα μπροστά του), ποια θα είναι η συνέχεια; Θα παραμείνει στο περιθώριο, θα του γίνει διακοπή συμβολαίου ή θα επιστρέψει στην ομάδα;
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ