2013-08-01 19:07:03
Φωτογραφία για Καταγγελία: Ερώτηση προς όλα τα κόμματα που όμως απαξιώθηκε!
Εδώ και 10 ημέρες έστειλα επιστολή σε όλα τα κόμματα της Βουλής της Ευρωβουλής αλλά και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!

Σε αυτήν τους ζήτησα να μας γνωστοποιήσουν τις θέσεις των κομμάτων τους για την Ελληνική Μελισσοκομία, και τι μέριμνα πιστεύουν πως πρέπει να υπάρξει από το κράτος ώστε να προστατευτούν οι μέλισσες από τα ραντίσματα και τα φυτοφάρμακα.

Στο δε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκτός τον άλλων ρωτάω να μας πουν για ποιο λόγο η Ελλάδα ψήφισε ΠΑΡΟΝ στην ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούσε τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα.

Η παρακάτω επιστολή Στάλθηκε στα εξής κόμματα!

Νέα Δημοκρατία

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Χρυσή Αυγή

Δημοκρατική Αριστερά

Κ.Κ.Ε.

ΛΑ.Ο.Σ

Οικολόγοι Πράσινοι

Καθώς όπως είπα παραπάνω και στο ΥΠ.Α.ΑΝ


Όπως αποδείχτηκε λειτουργούν όλοι τους με τον ίδιο τρόπο, απαξιώνοντας έναν σημαντικό πλουτοπαραγωγικό κλάδο.

Ή καλύτερα δεν μπορούν να τον συγκρίνουν με τα συμφέροντα των μεγαλοφαρμακοβιομηχανιών.

Το blog των Ελλήνων Μελισσοκόμων καλεί όλους τους Έλληνες Μελισσοκόμους να φερθούν ανάλογα σε ΟΛΑ τα παραπάνω κόμματα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι τους ότι ως blog θα μας βρουν απέναντι τους.

Παρ όλα αυτά αν έστω και τώρα απαντηθεί η επιστολή θα δημοσιεύσουμε την απάντηση προς γνώση των Μελισσοκόμων.

Ακολουθεί η εν λόγο Επιστολή!

Ερώτηση που σχετίζεται με την Μελισσοκομία στην Ελλάδα.

Σ.Σ.. Το παρόν θα αποσταλεί σε όλα τα κόμματα της Βουλής και της Ευρωβουλής καθώς και στο Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης!

Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα κατέχει μια πολύ καλή θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αριθμό μελισσοσμηνών.

Για την ακρίβεια η μικρή Ελλάδα είναι δεύτερη σε αριθμό μελισσοσμηνών στην ΕΕ με 1.502.239 μελισσοσμήνη, κατέχει δηλαδή το 10.7% του συνολικού αριθμού μελισσοσμηνών στην ΕΕ, και παράγει κατά μέσο όρο 14.000 τόνους μέλι ετησίως.

Η Μελισσοκομία απασχολεί 23.000 μελισσοκόμους παρέχοντας τους εργασία, και χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους που παράγουν προϊόντα που σχετίζονται με την μέλισσα και τα προϊόντα της, και είναι από τους σημαντικότερους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής για την χώρα μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν και η Μελισσοκομία προσφέρει στην πατρίδα όλα τα παραπάνω και σε καιρούς χαλεπούς μάλιστα, η Ελλάδα όπως έχουμε αντιληφθεί οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι κάνει ότι μπορεί για να πάψει να υπάρχει Μελισσοκομία, και η σημερινή γενιά να είναι η τελευταία που ασχολείται με την Μελισσοκομία.

α) Συγκεκριμένα, καταγγέλλουμε ότι, δεν υπάρχει δεσμευτικό νομοθετικό πλαίσιο για τα ραντίσματα με αποτέλεσμα οι ψεκασμοί να γίνονται εν μέσω ανθοφορίας και ακατάλληλες ώρες και να θανατώνονται οι μέλισσες μας.

Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις!

β) Η επικάλυψη των σπόρων όπως καλαμπόκι, βαμβάκι, τριφύλλι, ηλιοτρόπιο κ.α με νεονικοτινοειδή φάρμακα που παράγουν εταιρείες όπως η Γερμανική Bayer και η Ελβετική Syngenta έχει σαν αποτέλεσμα σύμφωνα με έρευνες οι χημικές ουσίες να περνούν στους ιστούς των φυτών και να καταλήγουν στην γύρη του φυτού.

Έτσι οι μέλισσες που συλλέγουν τέτοιες γύρες πεθαίνουν και οι αποικίες καταρρέουν.

Πρόσφατα η Κομισιόν αποφάσισε την απαγόρευση για δυο χρόνια αυτών των ουσιών.

Ωστόσο αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι στην ψηφοφορία που προηγήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα ψήφισε ΠΑΡΟΝ...

Θα θέλαμε να μας γνωστοποιηθεί η θέση του κόμματος σας για την θέση που υποστηρίζετε για το θέμα ώστε να την γνωστοποιήσουμε στους αναγνώστες μας και να πάψει η σύγχυση που επικρατεί.

Το δε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα θέλαμε να μας εξηγήσει γιατί η Ελλάδα κράτησε αυτή την θέση καταδικάζοντας την Ελληνική Μελισσοκομία στον αφανισμό της!

γ) Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί το περίφημο σκαθάρι των φοινίκων.

Οι Δήμοι όλης της χώρας εξορμούν να προστατέψουν τα καλλωπιστικά αυτά φυτά ψεκάζοντας τον θάνατο και την καταστροφή, φέρνοντας χιλιάδες μελισσοκόμους στην απόγνωση!!!

Τι λύση προτείνει το κόμμα σας για το πρόβλημα αυτό πέρα από τα αναποτελεσματικά μέτρα που παίρνουν οι Δήμοι;

δ)Παρότι υπάρχουν κάθε χρόνο χιλιάδες απώλειες μελισσοσμηνών από ψεκασμούς που γίνονται σε ακατάλληλες ώρες, ουδείς έχει καταδικαστεί πότε για τις ενέργειες αυτές.

Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει ποινικές ευθύνες σε όσους από αμέλεια ή ανυπακοή θανατώνουν τις μέλισσες;

ε) Οι μελισσοκόμοι πιστεύουν ότι οι Γεωπόνοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, και δεν ενημερώνουν όπως πρέπει τους αγρότες για την προστασία των μελισσών.

Σκοπεύετε να κάνετε κάτι για αυτό;

Ως κλάδος πολύ εξαρτώμενος από την ανθρώπινη δραστηριότητα ζητάμε προστασία από την πολιτεία, η οποία προς το παρόν δεν μας την προσφέρει πιστεύουμε...

Θα μας ενδιέφερε όμως και η γνώμη του κόμματος σας, καθώς και οι όποιες ενέργειες στήριξης του κλάδου μας θα μπορούσε αυτό να πράξει!

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς για τις θέσεις σας στα παραπάνω προβλήματα μας ώστε να προβούμε κι εμείς με την σειρά μας στην ενημέρωση των μελισσοκόμων αναγνωστών μας!!!
melissocosmos.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ