2013-08-02 03:02:04
Φωτογραφία για Σαχπατζίδης: Με κατέστρεψε ο Άκης
Tην αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν τα όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού απευθυνόμενος στους δικαστές τους προέτρεψε να ζητήσουν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο να τους πει που βρήκε τα ποσά-πάνω από 2,5 εκατ. ευρω- που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία, αλλά δεν βγήκε "Ρωτήστε τον για τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο".

Άκης Τσοχατζοπουλος: "Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό... Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να είναι".

Στη συνέχεια ο Νίκος Ζήγρας απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου είπε ότι όλα ξεκίνησαν το 1997-1998 όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον έφερε σε επαφή "με κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη"- τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου και ήδη κατηγορούμενο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος- ο οποίος εκπροσωπεί Αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα σε ακίνητα.


Ο κατηγορούμενος περιέγραψε συγκεκριμένα ραντεβού που ο Μιχαηλίδης του έδινε βαλίτσα με μετρητά η επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Άκη Τσοχατζοπουλο. Αρχικά , όπως είπε δεν είχε υποψιαστεί κάτι ύποπτο. Αργότερα ,κατάλαβε ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα.

"Τα γνώριζε όλα ο Άκης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον ‘Άκη ,ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά" . Ισχυρίστηκε δε ότι δεν είχε κανένα περιουσιακό όφελος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε και στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων: «Όταν μπήκα σε έναν από τους λογαριασμούς μου και είδα ότι υπήρχε κατάθεση 2,2 εκ. ελβετικών φράγκων, ρώτησα τον Τσοχατζόπουλο τι είναι αυτά. Μου είπε ότι του τα έστειλε ο Μπέλτσιος από τα υποβρύχια...Όταν δε ήταν υπουργός Εσωτερικών ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε κάνει τον Γιάννη Μπέλτσιο νομάρχη στη Καβάλα. Ο Μπέλτσιος εμφανίστηκε μια-δυο φορές και στην Κομνά Τράκα...».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Νίκου Ζήγρα περί εγκληματικής οργάνωσης: «Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω εγκληματική οργάνωση τον Αλ Σαγιάντ Φουάντ, τον Καμπούρογλου, τον Μιχαηλίδη, τον Τσοχατζόπουλο κι εμένα ...Όλους -κι εμένα- μας μεταχειρίστηκε ο Τσοχατζόπουλος για τους σκοπούς του».

Σε ερώτηση του προέδρου αν είπε όλη την αλήθεια απάντησε ότι έχει αναφέρει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

-Πρόεδρος: Βλέπω στα μάτια σας ότι υπάρχει και κάτι άλλο

-Ζήγρας: Δεν γνωρίζω κάτι άλλο, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο γιατί αυτά έγιναν.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως έχει μετανιώσει για τα πάντα: «για όλα όσα έκανα ,αισθάνομαι ερείπιο...» ενώ καταλήγοντας σημείωσε : «είμαι ένοχος. Δεν δήλωσα αθώος. Έχω μετανιώσει.

Εισαγγελέας (Π.Παναγιωτόπουλος): Κομνά Τράκα Ευελπίδων ένα χιλιόμετρο δρόμος είναι γιατί δεν ήρθατε να μας τα πείτε όλα αυτά που λέτε τώρα.

Ζήγρας: Κυβερνούσαν ισχυροί άνδρες τότε από πίσω.

Πρόεδρος: Μπορούσε να υποπτευθεί τότε ότι θα βρεθεί στο εδώλιο; τουναντίον το πουλάκι κοντεύει να πετάξει.

Γυρνώντας δε ο Ζήγρας προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο του είπε:

Ζήγρας: Γιατι δεν λες την αλήθεια;

Τσοχατζόπουλος: Θα τα πούμε εν καιρώ.

Ζήγρας: Πότε θα τα πούμε; Όταν βάλεις τα παντελόνια και βγάλεις το φόρεμα;

Σαχπατζίδης: Ο Τσοχατζόπουλος με κατέστρεψε

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως τον άνθρωπο που τον κατέστρεψε έδειξε στην απολογία του και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης "Θα κάνω κατάθεση ψυχής. Το οφείλω στην οικογένεια μου. Ένα ψέμα είπα στη ζωή μου και βρέθηκα στη φυλακή. Λυπάμαι που ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν αναλαμβάνει τίποτα από όσα του αναλογούν και δεν λέει τίποτα. Μας τα γκρέμισε όλα μόνος του μέσα σε έξι μήνες...Δούλευα 63 χρόνια χωρίς να έχω δώσει αφορμή. Τον πίστεψα κι όλα γκρεμίστηκαν...Μου γκρέμισε τα όνειρά μου, μου κατέστρεψε τη ζωή...Με εξαπάτησε με την Τορκάσο, με τις μετοχές του «ΙΑΝΟΥ», με τις εκλογές και τα δανεικά που μου ζητούσε για προεκλογικά έξοδα που δεν υπήρχαν".

Όπως είπε, αν και λόγω της συγγένειας του με τον πρώην Υπουργό Γ. Ακριτιδη δεν στήριζε πολιτικά τον Τσοχατζόπουλο, στις εκλογές του 2004 ανέλαβε να τον βοηθήσει γιατί ο Ακριτίδης δεν ήταν πια υποψήφιος και γιατί μετά το γάμο του η δημοτικότητα του είχε πέσει δραματικά στη Β. Ελλάδα.

«Κάποια στιγμή ο κ.Τσοχατζόπουλος μου είπε ότι υπάρχουν Άραβες και Κύπριοι επιχειρηματίες και επειδή εγώ δραστηριοποιούμαι στο χώρο των ακινήτων μου πρότεινε αρχικώς να αγοράσω το ακίνητο της Κηφισίας και στη συνέχεια της Κεφαλληνίας και της Κομνά Τράκα. Ετσι με έβαλε στην Τορκάσο».

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο στην αρχή ήταν επιφυλακτικός όταν του έκανε την πρόταση. Τότε ο κ. Τσοχατζόπουλος -κάτι που για πρώτη φορά το λέει- άφησε να εννοηθεί ότι ενδιαφερόταν και ένας άλλος πρώην Υφυπουργός που τον κατονόμασε. «Έτσι» είπε ο Σαχπατζίδης «δελεάστηκα».

Στη συνέχεια ο πρώην Υπουργός του είπε πως οι άνθρωποι πίσω από τα ακίνητα τον εξυπηρετούσαν στις εκλογές οπότε έπρεπε να του δώσει τα λεφτά «μαύρα»: «Το ρίσκο του μεγάλου κέρδους με κέντρισε και είπα το ναι. Αυτό το μεγάλο λάθος με κατέστρεψε και σήμερα πια τα έχω χάσει όλα. Φοβόμουν να πω την αλήθεια στη Βουλή γιατί τότε ήταν ακόμα παντοδύναμος ο Τσοχατζόπουλος. Ο άνθρωπος ,δεν ζει την πραγματικότητα. Είναι φαντομάς. Είναι παντού και δεν είναι πουθενά...». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ