2013-08-02 03:57:04
Φωτογραφία για Καταζητούμενοι με διεθνή εντάλματα οι Τούρκοι με το «οπλοστάσιο»
Μέλη του ενόπλου τμήματος της οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο» (DHKP-C), που δρα στην Τουρκία είναι οι Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν μαζί με Έλληνες συνεργάτες τους, στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τον εντοπισμό από την Ελληνική Ακτοφυλακή, του φουσκωτού σκάφους με βαρύ οπλισμό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσών, σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια επίσημης ενημέρωσης, το μεσημέρι, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Ο αξιωματικός επιβεβαίωσε ότι ο ένας από τους Τούρκους υπηκόους, ο 55χρονος Χασάν Μπιμπέρ, που συνελήφθη στο σκάφος, είναι ο καταζητούμενος με ερυθρά αγγελία από την INTERPOL Τουρκίας, για τρομοκρατική δράση. Είναι ο ίδιος που ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, λέγοντας ότι τον καταζητούν για την επίθεση με χειροβομβίδες τον περασμένο Μάρτιο στο τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.


Στον εισαγγγελέα Εφετών οδηγήθηκε ο 51χρονος Τούρκος υπήκοος, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στα Γραφεία Επιτροπής Αλληλεγγύης Πολιτικών Προσφύγων, επί της οδού Τζαβέλλα, στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση των όπλων στη Χίο και προφυλακίσθηκε.

Από την Αστυνομία διευκρινίσθηκε ότι ο 51χρονος είναι αυτός που διώκεται και με ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για τρομοκρατική δράση και κατείχε πλαστά βουλγαρικά δικαιολογητικά. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι με το ευρωπαϊκό ένταλμα εδιώκετο ο 48χρονος ομοεθνής του, που είχε συλληφθεί μαζί του στην οδό Τζαβέλλα και κυκλοφορούσε με το πλαστό γαλλικό διαβατήριο.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι συλληφθέντες έκαναν μεταφορά οπλισμού στην Τουρκία, όπου, από κάποια σχεδιαγράμματα και χάρτες που βρέθηκαν, φαίνεται πως είχαν σκοπό να αποβιβαστούν, αλλά εξετάζεται ποιος ήταν ο τελικός προορισμός των όπλων και εκρηκτικών, καθώς και η προέλευσή τους. Το βέβαιο είναι ότι δεν έχουν κλαπεί από κάποιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες που έχουν συλληφθεί, δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις ελληνικές διωκτικές Αρχές, αλλά οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για άτομα που συνεργάζονται στενά με τους Τούρκους (από τους οποίους οι περισσότεροι είναι κουρδικής καταγωγής). Για τον λόγο αυτόν παραπέμπονται και οι ίδιοι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και μηχανισμών, πυρομαχικών, χειροβομβίδων, πιστολιών και πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, τη χρησιμοποίησή τους για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε πράγματα και ανθρώπους και τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οι έξι συλληφθέντες στο φουσκωτό σκάφος και στην Χίο, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών Χίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ