2013-08-02 06:12:04
Φωτογραφία για Βρέθηκε το Στραντιβάριους της Μιν Τζιν Κιμ
Σχεδόν μετά από τρία χρόνια, επέστρεψε και πάλι στα χέρια της βιρτουόζου βιολονίστριας Μιν Τζιν Κιμ, ένα βιολί του... γνωστού οίκου Στραντιβάριους, αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πολύτιμο μουσικό όργανο, ηλικίας 300 ετών, μαζί με δυο δοξάρια τα οποία επίσης είχαν κλαπεί από την Μιν Τζιν Κιμ, παρεδόθησαν και πάλι στην μουσικό, με πολύ ελαφρές ζημιές, όπως χαρακτηριστικά είπαν οι Βρετανικές Αρχές.

Το βιολί είχε κλαπεί στα τέλη του Νοεμβρίου του 2010 όταν η γνωστή βιολινίστρια σταμάτησε σε ένα καφέ έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Γιούστον στο Λονδίνο. Εκεί ένας Ιρλανδός κακοποιός, ο Τζον Μόγκαν μαζί με δύο νεαρούς συνεργούς του, διά της γνωστής μεθόδου της απασχόλησης, κατάφερε να κλέψει το πανάκριβο όργανο το οποίο βρισκόταν μέσα στη θήκη του, χωρίς ωστόσο να έχει την παραμικρή ιδέα για το ...τί ακριβώς είναι αυτό που έκλεψε, όσον αφορά τουλάχιστον την ιστορία του αλλά και την αξία του.


Στην προσπάθειά του λοιπόν για ένα... μεροκάματο, ο Μόγκαν αποπειράθηκε να το πουλήσει για μερικές λίρες σε κάποιον οδηγό λεωφορείου χωρίς ωστόσο επιτυχία, για να καταλήξει τελικά να το δώσει σε κλεπταποδόχους οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν ποτέ, όπως φυσικά και το όργανο, μέχρι σήμερα, που έχοντας περάσει μια μικρή... οδύσσεια, κατέληξε στα βρετανικά Μίντλαντς Αξίζει να σημειωθεί πως το βιολί της Κιμ, είναι ένα από τα 600 που διασώζονται μέχρι σήμερα ανά τον κόσμο που κατεσκευάστηκαν από τα χέρια του Στραντιβάρι και από μοναδικά ξύλα της εποχής του 17ου-18ου αιώνα... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ