2013-08-02 06:27:04
Φωτογραφία για Σε ασφαλή τοποθεσία μεταφέρθηκε ο Σνόουντεν
«Σχετικά ασήμαντη» χαρακτήρισε αξιωματούχος του Κρεμλίνου την υπόθεση του φυγά πρώην συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, τονίζοντας ότι δε θα πλήξει τις σχέσεις ανάμεσα στην Ρωσία και τις ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρός μας έχει εκφράσει την ελπίδα πολλές φορές ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τον χαρακτήρα των σχέσεών μας», σημείωσε ο Γιούρι Ούσακοφ σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα ακυρώσει προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Μόσχα τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα ο Ρρώσος δικηγόρος του Σνόουντεν, Ανατόλι Κουτσέρενα, δήλωσε ότι ο πρώην σύμβουλος της NSA βρίσκεται πια σε μια «ασφαλή τοποθεσία» και αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω.

«Τον είδα που έφυγε. Έφυγε για μια ασφαλή τοποθεσία. Η ασφάλεια είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα γι' αυτόν», δήλωσε ο Κουτσέρενα στο κρατικό δίκτυο Russia 24.


«Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται δεν θα αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας καθώς είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο», σημείωσε επίσης ο Κουτσέρενα σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγο νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ο Σνόουντεν εγκατέλειψε το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας αφού του παραδόθηκε ένα έγγραφο που πιστοποιεί ότι έλαβε καθεστώς προσωρινού ασύλου για ένα έτος στην Ρωσία.

«Ο Έντουαρντ Σνόουντεν εξασφάλισε καθεστώς πρόσφυγα στην Ρωσία», επιβεβαίωσε παράλληλα στο Twitter και ο ιστότοπος WikiLeaks.

Η Ουάσινγκτον ζητεί την έκδοση του Σνόουντεν στις ΗΠΑ, όπου του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατασκοπεία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ