2013-08-02 09:30:13
Φωτογραφία για Σχέδιο δημιουργίας “τουριστικών γκέτο”
Την ενδεχόμενη δημιουργία στην Κρήτη άτυπων ζωνών νυχτερινής διασκέδασης αποκλειστικά για ξένους τουρίστες συγκεκριμένων εθνικοτήτων, π.χ. νεαρών Βρετανών που έχουν κατ’ επανάληψη προκαλέσει προβλήματα λόγω της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς τους, προβάλλει ο Simon Busch σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του CNN, με τίτλο «Death in Crete: Greek islands consider segregated tourist zones».

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος επικαλείται πολλαπλά δημοσιεύματα βρετανικών ε/φημερίδωνοι οποίες με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του 19χρονου Βρετανού Tyrell Matthews-Burton στα Μάλια και την είδηση του βιασμού τριών Βρετανίδων στην ίδια περιοχή, προβάλλουν την πρόθεση των αρχών του νησιού για δημιουργία ενός ιδιότυπου τουριστικού γκέτο βραδινής διασκέδασης. Αναφέρεται επίσης ότι οι Δήμαρχοι της Ζακύνθου, της Κρήτης, της Κέρκυρας, της Ρόδου και της Κω θα διοργανώσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο μίνι-συνέδριο στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς ξένων τουριστών στην Ελλάδα.


Μεταξύ άλλων, ο Matt Βarrett, καταξιωμένος συγγραφέας τουριστικών οδηγών για την Ελλάδα, δήλωσε ότι αντί της δημιουργίας τουριστικών γκέτο που θα δίνουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι «εκεί μπορεί να συμβεί οτιδήποτε», οι αρχές των ελληνικών νησιών πρέπει να εκπαιδεύουν την αστυνομία για να αντιμετωπίζει προβλήματα κάθε είδους, καθώς και να καθιστούν υπόλογα για τη συμπεριφορά των πελατών τους μεμονωμένα κέντρα νυκτερινής διασκέδασης.

http://edition.cnn.com/2013/07/31/travel/debauched-tourists-crete/index.html?iref=allsearch

Read more: http://mignatiou.com/?p=10656#ixzz2an4iaCKU
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ