2013-08-02 10:19:15
Φωτογραφία για ΝΥΤ, WSJ και FT με δυσοίωνες προβλέψεις για το ελληνικό πρόγραμμα...!!!
Είναι ξεκάθαρο σε πολλούς αναλυτές ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν... «βγαίνει», αναφέρουν σε άρθρο τους οι New York Times. 

Και τονίζουν ότι η χώρα είναι βυθισμένη στην ύφεση, ενώ στους ώμους της κυβέρνησης έχει πέσει ένα μεγάλο και μη βιώσιμο χρέος. Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα γιατί αποτελεί παραδοχή αποτυχίας.

Σύμφωνα με το άρθρο, χθες ο εκτελεστικός διευθυντής της Βραζιλίας και άλλων 10 χωρών στο ΔΝΤ, «έσπασε τη σιωπή του» εκδίδοντας μία ασυνήθιστη και ευχάριστα ειλικρινή ανακοίνωση. «Η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος δεν ήταν ικανοποιητική σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους συνεχίζουν να είναι υπέρ-αισιόδοξες», δήλωσε ο Batista, επικρίνοντας την απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου για την απελευθέρωση των 1,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Με το ποσό αυτό αυξάνεται ο συνολικός όγκος των κεφαλαίων που έχει το ΔΝΤ μέχρι τώρα δεσμεύσει για την Ελλάδα, στα 28,4 δισ. ευρώ, ένα ποσό που η Αθήνα ίσως να μην μπορέσει να αποπληρώσει εάν δεν δεχθεί βοήθεια από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, σημείωσε.

FT: Ελλάδα και Πορτογαλία πιθανώς θα χρειαστούν νέα διάσωση

Είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι τα πράγματα ήταν ποτέ χειρότερα από την έναρξη της κρίσης κρατικού χρέους της Ευρώπης, επισημαίνουν σε άρθρο τους οι FT.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πολιτική κρίση σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, και επισημαίνει ότι στην Ελλάδα τα δύο κόμματα έχουν οριακή πλειοψηφία, ενώ τα «ακραία κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς λαμβάνουν στις δημοσκοπήσεις μαζί 40%». Ακόμη, επισημαίνει ότι τόσο η Πορτογαλία όσο και η Ελλάδα πιθανώς θα χρειαστούν νέα διάσωση σύντομα, καθώς καμία από τις δύο δεν αναμένεται να κατορθώσει να συγκεντρώσει μόνη της αρκετά κεφάλαια, όταν λήξουν τα τρέχοντα δάνεια διάσωσης, στο μέσον του επομένου έτους.

«Deja vu» προκαλούν οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Στο «deja vu» της διάσωσης της Ελλάδας αναφέρεται η Wall Street Journal επισημαίνοντας πως για ακόμα μια φορά το ΔΝΤ ενέκρινε το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας προβλέποντας πως θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014.  Όπως τονίζει, οι προβλέψεις του Ταμείου μοιάζουν με επανάληψη μιας ταραχώδους ιστορίας διάσωσής.

Οι θετικές προβλέψεις του Ταμείου, διευκρινίζει, μπορούν να εξαγοράσουν κάποιους μήνες χρόνο για την ευρωζώνη, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για μια αναγκαία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μόλις χθες άλλωστε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Poul Thomsen, επισήμανε ότι οι προβλέψεις δεν είναι «υπερβολικά ιδεαλιστικές», ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αρκετά ρίσκα.

Από την άλλη, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να παραμείνει στην εξουσία πατά την αυξανόμενη ανεργία και την κόπωση των μεταρρυθμίσεων μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Μόλις ξεπεραστεί αυτός ο «σκόπελος», επισημαίνει το άρθρο η Ελλάδα ελπίζει πως το Βερολίνο θα επιτρέψει να γίνουν διαπραγματεύσεις για ΄΄κούρεμα΄΄ του χρέους».

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι μονίμως εκτός στόχων. Τον περασμένο Μάρτιο το ΔΝΤ εκτιμούσε ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από την ύφεση. Στην πραγματικότητα όμως αντί για 2 χρόνια όπως αρχικά εκτιμούσε βρίσκεται ήδη στην 5η χρονιά ύφεσης.     

http://kourdistoportocali.com/articles/22933.htm                                                                  
communenews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ