2013-08-02 12:37:04
Φωτογραφία για Μητσοτάκης: Υπογράφω προσωπικά κάθε μετακίνηση
Η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα προχωρά και οι δημόσιοι υπάλληλοι αποδέχονται πλέον την κοινή πρακτική που ισχύει και στις άλλες χώρες. Αυτό υποστηρίζει... ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με συνέντευξή του στο Reuters, υποστηρίζοντας ότι στο δημόσιο το μήνυμα της αλλαγής είναι ήδη σαφές.

«Κάναμε προφανή πράγματα όπως να στείλουμε ελεγκτές να δουν εάν ο κόσμος πήγαινε στη δουλειά του στην ώρα του» δηλώνει και συμπληρώνει: «Στέλνουμε το μήνυμα ότι για πρώτη φορά θα ελέγχουμε. Προφανώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε όλους, αλλά ξέρεις πως όταν στέλνεις το μήνυμα κάποια πράγματα αλλάζουν.

Σε ό, τι αφορά την επίτευξη των στόχων αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών, ο κ. Μητσοτάκης είναι σαφής: «Υπογράφω προσωπικά για κάθε μετακίνηση κάθε Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε κάποια άλλη. Πριν από εμένα υπήρχαν περίπου 14 με 16 διαφορετικές υπογραφές για μία μετακίνηση. Αυτή δεν ήταν μία αποδεκτή διαδικασία» δηλώνει.


Το πρακτορείο πάντως, κάνει εκτενή αναφορά στο παρελθόν του, στην τραπεζική του προϋπηρεσία, αλλά και στην ιστορία της οικογένειάς του. «Αναλυτές λένε ότι οι σθεναρές αντιστάσεις από τα κατεστημένα συμφέροντα, οι σφιχτές προθεσμίες και ο σκεπτικισμός για τους νέους υπουργούς που προέρχονται από παλιές πολιτικές οικογένειες – ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός στις αρχές της δεκαετίας του 1990 – είναι παράγοντες που λειτουργούν εναντίον του» σχολιάζει το Reuters.

Ο ίδιος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: «Υπάρχει τεράστιο αντικαθεστωτικό συναίσθημα στην Ελλάδα τώρα, κι έτσι κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύεις τι κάνεις. Κατανοώ τον σκεπτικισμό. Περιμένω ότι κάποιος με αυτό το υπόβαθρο θα εργαστεί διπλάσια για να αποδείξει ότι το αξίζει. Και αυτό ακριβώς περιμένει ο κόσμος από εμένα» δηλώνει και συμπληρώνει: «Δεν θα δεχόμουν τη δουλειά εάν δεν πίστευα ότι μπορώ να την κάνω».

«Στο παρελθόν το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας έβλεπε το δημόσιο όχι μόνο ως πάροχο υπηρεσιών, αλλά και ως εργαλείο παραμονής στην εξουσία. Έτσι, όλη η λογική της πελατειακής πολιτικής και του ρουσφετιού, στο μυαλό μου, είναι στον πυρήνα του γιατί η χώρα χρεοκόπησε εξ αρχής. Και τώρα, νομίζω ότι είναι ευρέως κατανοητό ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να διατηρηθεί άλλο» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και καταλήγει: «Η κινητικότητα και η λογική της εξόδου σχετίζονται με ανθρώπους που μπήκαν στο δημόσιο τομέα από την πίσω πόρτα, όχι από την μπροστινή πόρτα».
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ