2013-08-02 13:07:03
Φωτογραφία για Υπάλληλοι ΙΔΑΧ: Εξαιρέσεις διαθεσιμότητας
Σε συνέχεια της επιστολής μας με Αρ. Πρωτοκόλλου 2774/31-7-2013 που αφορούσε στο θέμα της επικείμενης ένταξης υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας θα θέλαμε να.... επανέλθουμε αναφέροντας επιπροσθέτως τα εξής.

Σε δηλώσεις σας αναφέρατε ότι στο δικό σας το μυαλό, η κινητικότητα δεν είναι δεξαμενή απολύσεων και ότι είναι η καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Δεδομένου ότι εμείς οι 1882 στελεχώσαμε υπηρεσίες που είχαν ανάγκη από προσωπικό, ότι τις θέσεις τις οποίες καλύψαμε ενέκρινε το τριμελές συμβούλιο του άρθρου 5 παρ 3 του Ν 4024/11 και ότι η κινητικότητα θεσμοθετήθηκε με κύριο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου, για τους λόγους αυτούς ΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΑΣ, να υπάρξει η δέσμευση ότι ο Δημόσιος Υπάλληλος που τίθεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και με την κινητικότητα επανατοποθετείται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, να παραμένει στην θέση που τοποθετήθηκε τουλάχιστον για μια πενταετία, εκτός αν ο ίδιος επιθυμεί την μετάταξή του σε άλλη κενή θέση
. Επίσης στην περίπτωση που ο φορέας καταργείται, ο υπάλληλος να μεταφέρεται αυτοδίκαια στο εποπτεύον υπουργείο και από εκεί να μεταφέρεται σε άλλη κενή θέση αντίστοιχων προσόντων. Ζητούμε τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με κοινωνικά αγαθά και τη δέσμευση ότι σε υπηρεσίες που θα επιλεγεί η αποδέσμευση από το δημόσιο να συμβεί αυτό σε βάθος χρόνου σταδιακά και όχι βίαια και απρογραμμάτιστα.

Δημόσιο δε σημαίνει βόλεμα, αλλά δε πρέπει να σημαίνει και αναστάτωση. Δημόσιο δε σημαίνει ότι αδιαφορώ για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά δε σημαίνει ότι εξιδανικεύω τον ιδιωτικό τομέα εις βάρος του δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσιών. Εργαζόμενος είναι ο άνθρωπος που δαπανά, καταναλίσκει, αφιερώνει, το 1/3 του εικοσιτετραώρου του τουλάχιστον και δεν διακρίνεται από το αν εργάζεται για το Δημόσιο ή για κάποιον ιδιώτη. Όσοι δεν το καταλαβαίνετε αυτό, είστε προφανώς και θα είστε απέναντί μας.

ipalliloiidax.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ