2013-08-02 15:54:26
Φωτογραφία για Ασφαλισμένος καρκινοπαθής αδυνατεί να λάβει τα φάρμακα του από το ΕΣΥ
Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή - ΥGEIA360.GR

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίσταται 53χρόνος καρκινοπαθής που αν και είναι ασφαλισμένος, το ΕΣΥ δεν του παρέχει τα φάρμακα που είναι αναγκαία για την θεραπεία του και στην κυριολεξία θα τον κρατήσουν στην ζωή.Το θέμα κατήγγειλε με ανακοίνωση του το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου Ελληνικού, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου υγείας για την λύση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη μας λύπη αναγκαζόμαστε επειγόντως σήμερα να προχωρήσουμε στη δημοσιοποίηση της απεγνωσμένης προσπάθειας καρκινοπαθούς ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ συμπολίτη μας, ο οποίος όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα που επισυνάπτονται (δεν αναφέρεται το όνομα για λόγους προσωπικών δεδομένων) δεν καλύπτεται από το Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε και έκανε και την διάγνωση της νόσου. Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, προφανώς είναι ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας.


Πιο συγκεκριμένα 53χρονος καρκινοπαθής ασθενής με βιβλιάριο της πρόνοιας (είναι ασφαλισμένος δηλαδή) αδυνατεί να βρει, τα κρίσιμα για την ζωή του, φάρμακα από το δημόσιο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει την θεραπεία του η οποία επιβάλλεται να ξεκινήσει αύριο 02/08/2013.

Παραθέτοντας όλα τα στοιχεία, καλούμε και παρακαλούμε το Υπουργείο να δώσει ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημα του συγκεκριμένου ασθενή και παράλληλα να απαντήσει στους πολίτες γιατί αφήνονται στην τύχη τους πιά οι ασθενείς.

Τέλος ας αναλογιστούμε όλοι μας αυτό που συμβαίνει με τις δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστων πολιτών που βιώνουν το ίδιο και πολλές φορές ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ καθεστώς, αφού δεν έχουν καμία πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, παρά μόνο βέβαια εάν πληρώσουν. Θα δώσει επιτέλους λύση από το Υπουργείο Υγείας, γιατί δεν αρκεί η μείωση των κονδυλίων για την υγεία με το δρόμο της μη παροχής αναγκαίων φαρμάκων για τους ασθενείς.»

- Posted using BlogPress from my iPad
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ