2013-08-02 17:23:04
Φωτογραφία για Απατεώνες τηλεφωνούσαν σε Λαμιώτες ζητώντας χρήματα για το χειρουργείο συγγενή τους!
Φανταστείτε να χτυπήσει το τηλέφωνο και να σας πουν ότι το παιδί σας έχει πέσει θύμα τροχαίου και ότι χρειάζεται άμεσα χειρουργείο, να σας έχει συστηθεί σαν γιατρός και να ξέρει και λεπτομέρειες για το γιο σας που είναι στην Αθήνα!

Μια μητέρα λιποθύμησε και πήρε το ακουστικό ο πατέρας ο οποίος ευτυχώς επικοινώνησε με το παιδί του και κατάλαβε ότι πρόκειται για απατεώνες Προσοχή: Αν σας τηλεφωνήσουν και σας ζητήσουν χρήματα γιατί κάποιος δικό σας άνθρωπος τραυματίστηκε και πρέπει να μπει στο χειρουργείο επειγόντως, μην τσιμπήσετε !

Όχι μόνο γι αυτό, άλλα για οποιονδήποτε λόγο και αν σας ζητήσουν χρήματα μην τα δώσετε αν πρώτα δεν τσεκάρετε με πολλούς και διάφορους τρόπους, γιατί οι απατεώνες έχουν σκαρφιστεί απίθανες ιστορίες προκειμένου να σας πάρουν τις όποιες οικονομίες μπορεί να έχετε.

Χθες το πρωί άγνωστοι απατεώνες τηλεφώνησαν μέσα σε μισή ώρα (από τις 09.40΄έως και 10.10΄) τουλάχιστον σε τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους στη Λαμία, 3 γυναίκες και έναν άνδρα, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν. Ευτυχώς δεν την "πάτησε" κανένας από τους τέσσερις.


Η κλήση ήταν με απόκρυψη στο σταθερό τηλέφωνο των "θυμάτων" και το παραμύθι το ίδιο. Έλεγε ότι είναι γιατρός από νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο νοσηλεύεται συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως ο γιος τους ή αδελφός τους) μετά από σοβαρό ατύχημα, απαιτώντας την καταβολή διαφόρων χρηματικών ποσών προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα ο μαϊμού γιατρός έδινε το ακουστικό του τηλεφώνου σε συνεργό του, ο οποίος προσποιούμενος ότι κλαίει και είναι ο τραυματισμένος συγγενής τους, ενθάρρυνε τους «οικείους του» να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό που τους ζητούσε ο "γιατρός".

Τα ποσά που ζητούσαν ήταν από 5.000 έως 8.000 χιλιάδες ευρώ. Πιο συγκεκριμένα ο δράστης που προσποιούνταν τον γιατρό απαίτησε:

- από μια 74χρονη το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ,

- από μία 50χρονη το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ,

- από μια άλλη 50χρονη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και

- από έναν 40χρονο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περιστατικά είναι περισσότερα από αυτά που καταγγέλθηκαν και την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ