2013-08-02 19:16:26
Φωτογραφία για Εδώ στην Αλεξανδρούπολη κλείνουμε τους δρόμους με... γλάστρες!
«Φύτρωσαν» στο δρόμο γλάστρες κόβοντας τη διέλευση και των λίγων «ενοχλητικών» αυτοκινήτων.

Άλλο ένα είδος της ελληνικής «εφευρετικότητας» παρουσιάστηκε πρόσφατα σε δρόμο της πόλης μας. Πιο συγκεκριμένα, στον δρόμο απέναντι από την εφορία, που ενώ έχει την επίσημη ονομασία ΔΙΩΓ.ΚΟΜΝΗΝΟΥ, οι κάτοικοι πέτυχαν ώστε να μην ασφαλτοστρωθεί για να αποφευχθεί η κίνηση και η φασαρία από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, προφανώς για να μην σκονίζονται οι αυλές και η μπουγάδα τους.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, ξαφνικά «φύτρωσαν» στο δρόμο γλάστρες κόβοντας τη διέλευση και των λίγων «ενοχλητικών» αυτοκινήτων που τολμούσαν και περνούσαν και δεν επέτρεπαν στους κατοίκους των εκεί σπιτιών να πίνουν τον καφέ τους ήσυχα στις βεράντες τους.

Αν και ομολογουμένως η ιδέα αυτή είναι ευφάνταστη, οφείλουμε να θυμίσουμε στους πολίτες, ότι οι δρόμοι της πόλης είναι δημόσιοι και ανήκουν σε όλους μας. Δεν είναι κτήμα κανενός και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει, επειδή έτσι γουστάρει, ούτε τη διέλευση οχημάτων ούτε και το παρκάρισμα αυτών.

Πάντως, μπορούμε να προτείνουμε σε αυτόν που το σκέφτηκε, αν θέλει κάτι πιο μόνιμο και αποτελεσματικό, ας φυτέψει κανέναν πλάτανο ή ελιά, για να υπάρχει λίγη σκιά και δροσιά. Και μετά, ας βάλει και τραπεζάκια και η αυτοσχέδια πλατεία είναι έτοιμη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ