2013-08-02 23:48:29
Φωτογραφία για Γαλλία: Το Παρίσι είναι «ασφαλής πόλη» βεβαιώνει ο υπ. Εσωτερικών
Το Παρίσι είναι μια "ασφαλής πόλη" για τους τουρίστες, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, προσπαθώντας... να καθησυχάσει τους ξένους επισκέπτες, ιδίως τους Κινέζους, μετά από τα διάφορα επεισόδια που έχουν σημειωθεί σε βάρος τους το τελευταίο διάστημα.

Στα τέλη Μαρτίου, 23 Κινέζοι τουρίστες που μόλις είχαν φτάσει στην «Πόλη του Φωτός» έπεσαν θύματα ληστείας έξω από ένα εστιατόριο. Έναν μήνα αργότερα, οι υπάλληλοι του Λούβρου προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τη δράση των πορτοφολάδων στο μουσείο και τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας για τους ίδιους και για τους επισκέπτες.

Μετά από αυτά τα επεισόδια η αστυνομία ενίσχυσε την παρουσία της στις τουριστικές ζώνες και έλαβε μια σειρά άλλων μέτρων, όπως τη μετάδοση μηνυμάτων σε πολλές γλώσσες στα μέσα μαζικής μεταφοράς ώστε να ενημερώνονται οι τουρίστες και να προσέχουν.


«Το σχέδιο αυτό λειτούργησε (...) Το Παρίσι είναι μια ασφαλής πόλη" βεβαίωσε ο Βαλς μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Πύργο του Άιφελ. Ο Γάλλος υπουργός συνοδευόταν από τον πρεσβευτή της Κίνας στη Γαλλία.

Το θέμα της ασφάλειας των Κινέζων τουριστών τέθηκε πρόσφατα και στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πεκίνο τον Απρίλιο.

Ο Βαλς είπε ότι θα ληφθούν μέτρα σε όλες τις τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, όχι μόνο στο Παρίσι που υποδέχεται κάθε χρόνο 30 εκατομμύρια τουρίστες, αλλά επίσης στο Μπορντό, στις Κάννες, τη Νίκαια και τη Μασσαλία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γίνε και εσύ κρίκος αγάπης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γίνε και εσύ κρίκος αγάπης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ