2013-08-02 23:53:04
Φωτογραφία για “Μάζεψε” η ανεργία στις ΗΠΑ, από το 7,6% στο 7,4%
Οι αριθμοί ευημερούν, επειδή στην προκειμένη περίπτωση ευημερούν οι άνθρωποι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Ιούλιο καταγράφηκαν ενθαρρυντικά στοιχεία για την καταπολέμηση της ανεργία στην οικονομία της υπερδύναμης,

Πιο συγκεκριμένα, η ανεργία μειώθηκε στο 7,4%, από 7,6% που ήταν τον Ιούνιο, ενώ δημιουργήθηκαν 162.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το σχόλιο των παραγόντων της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν πως περίμεναν λίγο πιο “τσιμπημένες” προς τα πάνω τις νέες θέσεις εργασίας, προφανώς ωστόσο και δεν γκρινιάζουν, σε μια εποχή μεγάλης και σύνθετης κρίσης.

Τα “καλά νέα” για την αμερικανική οικονομία προκύπτουν ως απτό αποτέλεσμα της επίμονης στρατηγικής που χάραξε και ακολούθησε η Fed, χάρη στις ιδέες του προέδρου της Μπεν Μπερνάνκι, να τυπώνει δολάρια, που οι επικριτές της περιέγραφαν ως… πληθωριστικά, να τα διοχετεύει στην πραγματική οικονομία, και οι επιχειρήσεις να τα αξιοποιούν για να επενδύσουν στους τομείς της δραστηριοποίησής τους, και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ