2013-08-03 11:02:05
Φωτογραφία για Έρευνα για βασανιστήρια από υποστηρικτές του Μόρσι ζητεί η Διεθνής Αμνηστία
Την άμεση έναρξη έρευνας για τους ισχυρισμούς ότι οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, βασάνισαν... αντιπάλους τους στο Κάιρο ζήτησε η Διεθνής Αμνηστία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αντίπαλοι των υποστηρικτών του ισλαμιστή ηγέτη «ξυλοκοπήθηκαν, υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ ή μαχαιρώθηκαν από πιστούς του πρώην προέδρου».

«Οι ισχυρισμοί ότι άτομα συμμετέχουν σε βασανιστήρια είναι εξαιρετικά σοβαροί και θα πρέπει να διερευνηθούν επειγόντως», δήλωσε η Χασίμπα Χατζ Σαχράουι, αναπληρώτρια διευθύντρια της οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική.

Προειδοποίησε πάντως ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Αιγύπτου δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τα περιστατικά βασανιστηρίων, ως πρόσχημα «για να τιμωρήσει συλλογικά όλους τους υποστηρικτές του Μόρσι και να καταφεύγει σε υπερβολική χρήση βίας, για να διαλύσει την καθιστική διαμαρτυρία τους».

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την ημέρα της αποπομπής του Μόρσι, ως επί το πλείστον υποστηρικτές των ισλαμιστών, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας ή τους αντιπάλους του ανατραπέντος προέδρου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ