2013-08-03 11:02:25
Φωτογραφία για Aχαΐα: Το τολμηρό σενάριο της ΕΡΓΟΣΕ για την περιοχή
Ως την τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν την τρέχουσα περίοδο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ. Οπως αναφέρουν, τα έργα που έχει ξεκινήσει ή αναμένεται να δημοπρατήσει η εταιρεία πρέπει να ολοκληρωθούν αν η Ελλάδα θέλει να έχει ένα αξιοπρεπές σιδηροδρομικό δίκτυο και οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων τις οποίες έχει κάνει να πιάσουν κάποτε τόπο.

«Ή τα έργα θα ολοκληρωθούν ή δεν υπάρχει αύριο» λένε χαρακτηριστικά.

Η ΕΡΓΟΣΕ έχει δύο στοιχήματα. Το πρώτο μεγάλο έργο βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Στερεάς Ελλάδας και το δεύτερο στη Βόρεια Πελοπόννησο, με πρότζεκτ τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα φέρουν την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Τολμηρό σενάριο στη Νότια Ελλάδα

Στη Νότια Ελλάδα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων των συστημάτων ηλεκτροκίνησης που πρέπει να εγκατασταθούν δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ΕΡΓΟΣΕ σε σχέση με την ομαλή εξέλιξη των έργων. Ετσι, συνδυαστικά με την ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών που έμειναν ημιτελείς μετά τη διάλυση των συμβάσεων της Μηχανικής ΑΕ στην Πελοπόννησο, εξετάζεται ένα τολμηρό σενάριο.


Ειδικότερα θα δημοπρατηθεί μια εργολαβία στο τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη, προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρώσει τις υπολειπόμενες εργασίες, θα περάσει την υποδομή και την επιδομή του σιδηροδρόμου και θα εγκαταστήσει τα συστήματα σηματοδότησης. Παράλληλα, άλλη εργολαβία, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, θα «τρέξει» τα έργα κατασκευής της νέας διπλής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Ψαθόπυργος - Αγιά, θα αναλάβει όμως να περάσει τις εγκαταστάσεις ηλεκτροκίνησης από τα προάστια της Πάτρας ως το Κιάτο.

Πηγή: tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ