2013-08-03 20:56:54
Φωτογραφία για Χορηγία της ΔEΗ σε ομάδα-φάντασμα
Έντονες οσμές σκανδάλου αναδύονται από την υπόθεση δημιουργίας Τερματικού Σταθμού της ΔΕΗ στη θέση Στάνισσες Αφρατίου και κατασκευής της Νέας Γραμμής Μεταφοράς Υπερυψηλής Τάσης 400 KV, που θα συνδέει το νέο εργοστάσιο παραγωγής του Αλιβερίου με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα.

Τρεις επιστολές και 200.000 ευρώ στοιχειοθετούν μια «ύποπτη», όπως αποδεικνύεται, προσπάθεια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να κάμψει τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο έργο.

Ένας συνεταιρισμός και δύο ποδοσφαιρικές ομάδες -η μία εξ αυτών φάντασμα- με αιτήσεις τους προς τη ΔΕΗ ζητούν χρήματα, προκειμένου να «πείσουν» τους κατοίκους να αποδεχθούν το έργο και να σταματήσουν να αντιδρούν.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή Βοηθήστε για να... βοηθήσουμε

Στις 7 Ιουνίου 2011 στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. στην Αθήνα φθάνουν με fax τρία έγγραφα με ισάριθμα αιτήματα χορηγιών συνολικού ύψους 200.000 ευρώ.


Αποστολείς των αιτημάτων αυτών είναι ο Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Αφρατίου Χαλκίδας και οι ποδοσφαιρικές ομάδες Αφρατίου και... Πανδοκαϊκός.

Τα αιτήματα αφορούν σε χορηγίες ποσού 60.000 ευρώ για τον Δασικό Συνεταιρισμό Αφρατίου, 80.000 ευρώ για την ποδοσφαιρική ομάδα του Αφρατίου και 60.000 ευρώ για τον Πανδοκαϊκό.

Όπως έχουν φροντίσει να επισημάνουν οι υπογράφοντες στις επιστολές-αιτήματα προς τη ΔΕΗ, το γεγονός της δημιουργίας του υποσταθμού αλλά και της διέλευσης της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση μερίδας κατοίκων της περιοχής.

Στις επιστολές τους όλοι επικαλούνται τα ίδια αιτήματα. Δηλαδή, την αντιμετώπιση και επίλυση ζητημάτων που αφορούν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αφρατίου, όπως η συντήρηση διδακτηρίου Αφρατίου, η επισκευή της στέγης του Ιερού Ναού Αγ. Χαραλάμπους, τσιμεντόστρωση και ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων κ.λπ..

Τη μεγαλύτερη αίσθηση, πάντως, προκαλεί η αναφορά που γίνεται και στις τρεις επιστολές προς τη ΔΕΗ ότι με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με τις... χορηγίες συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, κάμπτονται οι αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων!

Έδωσαν χρήματα σε ομάδα-φάντασμα

Πράγματι, στις 21 Ιουλίου 2011 (δηλαδή περίπου 40 ημέρες μετά) η ΔΕΗ καταβάλλει στον Πανδοκαϊκό το ποσό των 60.000 ευρώ και στις 22 Ιουλίου 2011 στην ποδοσφαιρική ομάδα Αφρατίου το ποσό των 80.000 ευρώ. Τα 60.000 για τον Δασικό Συνεταιρισμό Αφρατίου ελήφθησαν αργότερα.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ο Πανδοκαϊκός είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα που υπάρχει μόνο στα χαρτιά, η οποία, ενώ, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα-ντοκουμέντα, είχε διαλυθεί, επανασυστήθηκε μόλις λίγες ημέρες προτού σταλεί το αίτημα για τη χρηματική χορηγία των 60.000 ευρώ στη ΔΕΗ.

Τα περίεργα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς τα πέντε από τα εννέα μέλη του Δ.Σ. του Πανδοκαϊκού είναι μεταξύ τους συγγενικά πρόσωπα.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί εκτενώς ο εκδότης της εφημερίδας «Αγροτική» κ. Παναγιώτης Μπάος, αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Αφρατίου κ. Γιώργος Σαμαρτζής, ο οποίος μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι «τα όσα περίεργα και σκοτεινά συνέβησαν με την υπόθεση κατασκευής της γραμμής υπερυψηλής τάσης και του τερματικού της ΔΕΗ στο Αφράτι είναι ταπεινωτικά για τους κατοίκους του Αφρατίου, οι οποίοι δεν γνώριζαν τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις που έκαναν κάποιοι πίσω απ' την πλάτη τους».

Πηγή: zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πυρκαγιά στις Σέρρες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πυρκαγιά στις Σέρρες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ