2013-08-04 10:47:55
Φωτογραφία για Σε απόγνωση ασφαλισμένος καρκινοπαθής που δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακα του από το ΕΣΥ
Σε απόγνωση έφτασαν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και δημοσιοποίησαν άλλο ένα περιστατικό ασφαλισμένου καρκινοπαθή που δεν μπορεί να ξεκινήσει τη θεραπεία του.

Σε τέλμα ασθενείς και Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού με συνεχή περιστατικά πολιτών που μένουν χωρίς πρόσβαση στις θεραπείες τους και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επισυνάπτονται, επιβεβαιώνεται πως ο καρκινοπαθής ασθενής ενώ είναι ασφαλισμένος δεν καλύπτεται από το Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε, και έκανε τη διάγνωση της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα 53χρονος καρκινοπαθής ασθενής με βιβλιάριο της πρόνοιας (είναι ασφαλισμένος δηλαδή) αδυνατεί να βρει, τα κρίσιμα για την ζωή του, φάρμακα από το δημόσιο σύστημα υγείας.. Έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το συγκεκριμένο περιστατικό καλείται το Υπουργείο να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του συγκεκριμένου ασθενή.


Όπως, αναφέρεται, όμως από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, αυτό αποτελεί ένα μόνο από τα πάρα πολλά περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς, παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες δεν έχουν καμία πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και κινδυνεύουν καθημερινά με τραγικές συνέπειες ακόμα και για τη ζωή τους.

Οι άνθρωποι που περνούν καθημερινά την πόρτα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ζητώντας βοήθεια για τη ζωή τους, αναφέρουν διωγμούς από νοσοκομεία και άρνηση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Καλείται το Υπουργείο Υγείας να ανοίξει άμεσα την πόρτα της περίθαλψης σε όλους τους πολίτες και να βρεθεί ταχύτατα λύση στο πρόβλημα πρόσβασης ανασφάλιστων πολιτών κάτι που επισημαίνεται και στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα λύση με επαρκή χρηματοδότηση για να επιτραπεί η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και αγαθών για στους μακροπρόθεσμα ανέργους, καθώς και να εφαρμοστεί μια πιο διαρθρωτικά μακροπρόθεσμη λύση.

Μάλιστα, προτείνεται στη φάση αυτή, η διανομή δελτίων υγείας για τους μακροχρόνια ανέργους, τα παιδιά (και τις οικογένειες) και τα άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο χρόνια και θα καλύψει περίπου 100.000 άτομα κάθε χρόνο. Δικαιολογίες περί μνημονίου δεν υπάρχουν. Τη λύση πρέπει να τη δώσει άμεσα το Υπουργείο.

ΠΗΓΗ : http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=23233

- Posted using BlogPress from my iPad
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ....
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ....
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ