2013-08-04 18:16:42
Φωτογραφία για Κυρ.Μητσοτάκης: Οι δημόσιοι πρέπει να μάθουν να εργάζονται για τις ώρες που πληρώνονται!
Έως και απαξιωτικός για τους δημοσίους υπαλλήλουςεμφανίζεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο Reuters.

Ο κ. Μητσοτάκης "τσουβαλιάζει" όλους τους δημοσίους υπαλλήλους λέγοντας ότι "Μεταρρύθμιση, είναι να κάνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους να αποδεχτούν αυτό που θεωρείται κοινή πρακτική οπουδήποτε αλλού στον κόσμο –όπως το να εργάζεσαι τις ώρες για τις οποίες πληρώνεσαι ή να μην λαμβάνεις πλέον αποδοχές όταν εκτελείς ποινή φυλάκισης."

Ο κ. Μητσοτάκης λέει επίσης ότι "η κυβέρνηση στέλνει αυτή τη φορά ένα σαφές μήνυμα. Κάναμε προφανή πράγματα όπως το να στείλουμε ελεγκτές να τσεκάρουν εάν οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά τους στην ώρα τους. Στέλνουμε για πρώτη φορά το μήνυμα ότι ελέγχουμε. Φυσικά, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους πάντες, αλλά ξέρεις πως όταν στέλνεις το μήνυμα μερικά πράγματα αλλάζουν".

Λέει επίσης ότι υπογράφει προσωπικά για κάθε μετακίνηση κάθε Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε κάποια άλλη. "Πριν από εμένα έμπαιναν περίπου 14 με 16 διαφορετικές υπογραφές για μία μετακίνηση. Αυτή δεν είναι μία αποδεκτή διαδικασία", είπε χαρακτηριστικά.


Προσθέτει ότι: "Η κινητικότητα και η λογική της εξόδου έχουν να κάνουν με ανθρώπους που μπήκαν στο δημόσιο από την πίσω πόρτα, όχι από την μπροστινή".

Όταν τον ρώτησαν για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει εν καιρώ κρίσης ένας πολιτικός που προέρχεται από παλιά πολιτική οικογένεια απάντησε:

"Υπάρχει τεράστιο αντικαθεστωτικό συναίσθημα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή για αυτό και πρέπει να αποδεικνύεις κάθε μέρα τι κάνεις. Κατανοώ αυτόν τον σκεπτικισμό. Περιμένω ότι κάποιος με αυτό το υπόβαθρο θα πρέπει να εργαστεί το διπλάσιο για να αποδείξει ότι αξίζει. Και αυτό περιμένει στην πραγματικότητα ο κόσμος από εμένα".

Πηγή: http://www.newsit.gr/

Επιμέλεια : Κούρκουλος
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ