2013-08-04 19:19:06
Φωτογραφία για Σοκ στη Bρετανία: Άφηναν το παιδί τους να λιμοκτονεί και το βασάνιζαν μέχρι να πεθάνει
Υπέστη φρικτά βασανιστήρια στα χέρια της μητέρας και του πατριού του. Βίωσε έναν ανείπωτο εφιάλτη για 13 μήνες και εν τέλει δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους γονείς-τέρατα πριν προλάβει να κλείσει τα 5 του έτη. Αυτό όμως που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη οργή είναι ότι κανείς, ούτε οι δάσκαλοι, ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες, δεν κινητοποιήθηκαν εγκαίρως για να σώσουν τον μικρό Ντάνιελ Πέλκα από το ατέλειωτο μαρτύριό του.

Η πρωτοφανής αγριότητα που βίωσε στην σύντομη ζωή του ο μικρός Ντάνιελ Πέλκα έχει συγκλονίσει την Βρετανία και όλο τον κόσμο, καθώς έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με την καταδίκη των αρρωστημένων «εμπνευστών» του μαρτυρίου του.

Το παιδί υπέστη φρικτά βασανιστήρια για περισσότερο από ένα χρόνο από την ίδια του την μητέρα και τον πατριό του. Η 27χρονη και ο 34χρονος σύντροφός της, αμφότεροι πολωνικής καταγωγής, ξυλοκοπούσαν βάναυσα τον μικρό, τον κακοποιούσαν με κάθε τρόπο, τον κρατούσαν φυλακισμένο σε ένα πολύ μικρό χώρο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περισσότερο ντουλάπι παρά δωμάτιο και του στερούσαν την τροφή για μεγάλα διαστήματα.


Με μελανιές και μαυρισμένο μάτι, ο Ντάνιελ πήγαινε στο σχολείο λιμοκτονώντας και αναγκαζόταν να κλέβει λίγο φαγητό από τους συμμαθητές του ή έψαχνε απελπισμένος για υπολείμματα τροφών στους κάδους σκουπιδιών του σχολείου. Μητέρα και πατριός τον υποχρέωναν να καταναλώνει αλάτι για να κάνει εμετό όταν τον έπιαναν να έχει κλέψει φαγητό, ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν θα τραφεί.

Η χρόνια και συστηματική στέρηση τροφής -μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου που αδυνατεί να συλλάβει ο νους- είχε αναστείλει την ανάπτυξη του παιδιού, το οποίο είχε μετατραπεί σε σκελετό και ζύγιζε λιγότερο από ένα βρέφος. «Έλιωνε κυριολεκτικά» ανέφερε η δικαστής καθώς ανακοίνωνε την καταδίκη των αρρωστημένων θυτών, σημειώνοντας ότι ήταν τέτοια η κακοποίηση που υπέστη ο 4χρονος, ώστε το σώμα του θύμιζε θύμα στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Φωτο-μοντάζ με μερικά από τα στοιχεία του δράματος: Αριστερά, το βρώμικο, γεμάτο ούρα στρώμα στο οποίο υποχρεωνόταν να κοιμάται ο Ντάνιελ. Στη μέση, η πόρτα με το βγαλμένο χερούλι, που οδηγούσε στον πολύ στενό χώρο όπου τον κρατούσαν φυλακισμένο η μητέρα και ο πατριός του. Δεξιά, γραφιστική αναπαραγωγή του σκελετωμένου και κακοποιημένου σώματος του παιδιού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η δικαστής πιστεύει ότι στις 3 Μαρτίου του 2012, την ημέρα δολοφονίας του Ντάνιελ, η 27χρονη και ο 34χρονος χτύπησαν τον μικρό δυνατά στο κεφάλι και τον άφησαν να πεθάνει μόνος του, ενώ δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να κάνουν σεξ! την ώρα που το παιδί κείτονταν αναίσθητο. Μάλιστα σύμφωνα με την Guardian, περίμεναν περισσότερες από 30 ώρες μέχρι να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες. Όταν ήταν δηλαδή πολύ αργά.

Τα τέρατα, μητέρα και πατριός, που έλεγαν κατ' επανάληψη ψέματα σε δασκάλους και αρμόδιες υπηρεσίες για να καλύψουν την ειδεχθή τους δράση και δεν έδειξαν ίχνος μεταμέλειας, καταδικάστηκαν σε ισόβια για την πρωτοφανή, «εσκεμμένη και ολοένα αυξανόμενη» βαναυσότητα που επέδειξαν. Θα εκτίσουν το λιγότερο 30ετή ποινή κάθειρξης.

Δήμητρα Ράγια-ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ