2013-08-04 22:06:05
Φωτογραφία για Αντ. Σαμαράς: Ούτε εκλογές θέλω, ούτε εκβιάζομαι...
Έχει τα «μάτια του ανοιχτά» και δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί «οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα».

Αλλά πρόωρες εκλογές δεν θα επιδιώξει. Αυτό λέει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», παραμονές της συνάντησής του με τον Μπαράκ Ομπάμα. Η συγκυρία είναι κατάλληλη για μια επισκόπηση 360 μοιρών που να καλύπτει όλες τις θεματικές στα εξωτερικά όσο και στα εσωτερικά.

Ο Πρωθυπουργός προσβλέπει σε έναν «στρατηγικό διάλογο μακράς πνοής» με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σε μια «νέα δυναμική» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι «ανησυχίες των ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο συμπίπτουν με τις αντίστοιχες δικές μας ανησυχίες».

«Ειλικρινή κι εποικοδομητική» χαρακτηρίζει, την ίδια στιγμή, τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, ενώ αφήνει να διαφανεί ότι η σχέση του με τον Φώτη Κουβέλη εισέρχεται σε μια περίοδο ψυχρότητα, καθώς κατηγορεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι ανακριβώς τού προσάπτει πως σχεδίαζε εκλογές τον περασμένο Ιούνιο.


Με πολύ σκληρή γλώσσα, εξάλλου, επιτίθεται ο Πρωθυπουργός στα άκρα του πολιτικού φάσματος, με αφορμή και τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που καταγράφονται στη Βουλή. «Έχουν οσμή αίματος!.. Όσοι τα φωνάζουν θέλουν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε έναν θανάσιμο φαύλο κύκλο διχασμού», είναι το δικό του μήνυμα.

Στα οικονομικά, ο κ. Σαμαράς προειδοποιεί ότι εάν αποτύχει το πείραμα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τότε απομακρύνεται ο γενικότερος στόχος μείωσης της φορολογίας. Επιμένει δε ότι «δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα» και χαρακτηρίζει «υποθέσεις εργασίας» τις προβλέψεις για δημοσιονομικό κενό μετά το 2014. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ