2013-08-05 13:06:03
Φωτογραφία για Στην Κύπρο ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ
Συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, εντός της εβδομάδας.

Βασικά θέματα της συνάντησης, θα είναι η ασφάλεια των εγκαταστάσεων του τερματικού στο Βασιλικό και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας Κύπρου, Ισραήλ.

Ο Υπουργός Ενέργειας και υδάτινων πόρων του Ισραήλ, Σίλβαν Σαλόμ, αναμένεται την Τετάρτη στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη.

Η επίσκεψη Σαλόμ γίνεται σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για τις σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ, περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη στα θέματα ενέργειας, με σειρά συγκεκριμένων δυνατοτήτων συνεργασίας και συνεργιών να βρίσκονται επί τάπητος.

O κ. Σαλόμ θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη. Οι συζητήσεις με τον Γ. Λακκοτρύπη αναμένεται να επικεντρωθούν σε αλληλοενημέρωση αφενός από την πλευρά μας για τα θέματα των ενεργειών και προγραμματισμών για το τερματικό υγροποίησης και από πλευράς Ισραήλ, για την απόφασή του για εξαγωγές φυσικού αερίου και τις πολιτικές προθέσεις υλοποίησης της απόφασης αυτής.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ