2013-08-05 17:01:33
Φωτογραφία για Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα
Σε ύφεση βρίσκεται λίγη ώρα μετά τις 16:00 η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12:18 το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Η πύρινη λαίλαπα, πρόλαβε να κάνει στάχτη 5 σπίτια στον οικισμό Αύρα Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν ΙΧ «έκλεισε» τζιπ του λιμενικού «στέλνοντάς» το να... καρφωθεί σε μια κολώνα. Το τζιπ έπιασε φωτιά, που γρήγορα εξαιτίας και του ισχυρού αέρα, επεκτάθηκε!

Απο εδώ ξεκίνησαν... όλα!

Αμέσως, δόθηκε εντολή στους κατοίκους να φύγουν από τον οικισμό Αύρα, που βρίσκεται κοντά σε εκείνον του Κάτω Σουλίου, για να μην κινδυνεύσουν.

Ο οικισμός εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους. Οι φλόγες, ωστόσο, «έγλειψαν» αυλές, ενώ κάηκανί αρκετά σπίτια και σε πολλά άλλα έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι με κουβάδες και λάστιχα, προσπαθούσαν, να σώσουν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

Δείτε φωτογραφίες από τον φακό του BriefingNews:

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη μάχη με τις φλόγες, ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς και να μη φτάσει σε άλλα σπίτια. Η κατάσταση στην περιοχή  αποπνικτική με πυκνούς καπνούς να συνθέτουν μια εφιαλτική εικόνα.

Επί τόπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 οχήματα ΟΤΑ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στην περιοχή δεν υπάρχουν παιδικές κατασκηνώσεις ή κάποιο γηροκομείο.

Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το BriefingNews επικοινώνησε με το Δήμαρχο Μαραθώνα Ιορδάνη Λουίζο ο οποίος δήλωσε:

"Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τουλάχιστον 15 νοικοκυριών. Οι πληροφορίες μου λένε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έκρηξη αυτοκινήτου του Λιμενικού που έπεσε μετά από σύγκρουσή του με άλλο όχημα πάνω σε στύλο της ΔΕΗ. Δίνουμε μάχη με τις φλόγες και απυεθύνουμε έκκληση για βοήθεια σε όποιον μπορεί να συνδράμει τούτες τις τραγικές ώρες."
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ