2013-08-07 06:54:04
Φωτογραφία για Η χρήση του Wi-Fi αυξάνεται με γοργό ρυθμό
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει σήμερα για τη χρήση του ασύρματου διαδικτύου (Wi-Fi) διαπιστώνει νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επειδή η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, συνιστά τη διάθεση επιπλέον ραδιοφάσματος σε ολόκληρη την ΕΕ για την ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης.

Σημειώνεται ότι το , το 71% του συνόλου της ασύρματης μετάδοσης δεδομένων στην ΕΕ έγινε με smartphones και tablets, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% μέχρι το 2016. Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβάλει στη διάδοση της χρήσης του Wi-Fi μέσω της διάθεσης επιπλέον ραδιοφάσματος και επιβολής πιο ευέλικτων κανονιστικών ρυθμίσεων.

Ακόμη, η εξάπλωση του Wi-Fi αναμένεται ότι θα παρέχει οφέλη στους χρήστες και σε επίπεδο τιμών, ενώ θα αντιμετωπισθεί η συμφόρηση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G/4G.

Σκοπός είναι να επεκταθεί η κάλυψη του δικτύου σε δυσπρόσιτους τόπους και στο εσωτερικό μεγάλων κτιρίων.

Η μελέτη προτείνει να καταστεί ευρέως διαθέσιμο ραδιοφάσμα από 5150 MHz έως 5925 MHz για την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (Wi Fi). Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, χρειάζεται να συνεχιστεί η διάθεση των ζωνών συχνοτήτων 2.6 GHz και 3.5 GHz για χρήση στην κινητή τηλεφωνία και να εξεταστεί η δυνατότητα για μελλοντικές αδειοδοτήσεις 3.5 GHz και για άλλες πιθανές νέες αδειοδοτημένες ζώνες συχνοτήτων κινητών επικοινωνιών.

Το Wi-Fi χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στο σπίτι και στο γραφείο και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη σύνδεση πολλαπλών συσκευών με μία μόνο συνδρομή στο διαδίκτυο.

Η χρήση του Wi-Fi αυξάνεται με γοργό ρυθμό στους δημόσιους χώρους, καθώς και από τους φορείς εκμετάλλευσης των κινητών δικτύων, οι οποίοι επιδιώκουν να αποσυμφορήσουν τα κορεσμένα δίκτυα 3G. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ελλάδα μου, Συγγνώμη…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ελλάδα μου, Συγγνώμη…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ