2013-08-07 07:19:04
Φωτογραφία για Τσίπρας σε ρωσικό κανάλι: Η Ακρόπολη δεν είναι για πούλημα
Τους κινδύνους που υπάρχουν για την ίδια την Ευρώπη από την διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και την άνοδο των νεοναζί και του φασισμού το αδιέξοδο του προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, και τα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει στη συνέντευξή του ότι λόγω αυτών των κινδύνων, αλλά και της οικονομικής κρίσης οι εξελίξεις είναι πολύ κρίσιμες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα και το πρόγραμμα που εφαρμόζει, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η λύση δεν είναι να ξεπουλήσουμε ό,τι έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα, η λύση δεν είναι να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη και σας το λέω ειλικρινά, η Ακρόπολη δεν είναι για πούλημα, όσο κι αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να την πουλήσουν ακόμα κι αυτήν
. Η λύση, είπε, δεν είναι να διαλύσουμε την κοινωνία και τους ανθρώπους της. Η λύση είναι να θυμηθούμε πώς αντιμετωπίστηκαν παρόμοιες κρίσιμες περιστάσεις πριν από πολλά χρόνια στην ίδια την Ευρώπη, τόνισε. Όταν για να στηθεί το οικονομικό θαύμα της μεταπολεμικής Γερμανίας, αποφασίστηκε σε μια Διεθνή Σύνοδο στο Λονδίνο η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους της Γερμανίας, moratorium στην αποπληρωμή των τόκων και ρήτρα ανάπτυξης, συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας ότι μια τέτοια λύση είναι ενδεδειγμένη όχι μονάχα για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Και αυτή είναι μια διεθνής διάσκεψη για το δημόσιο χρέος, είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τσίπρας, φιλοδοξεί να γίνει η ήρεμη δύναμη που θα διεκδικήσει τη μεγάλη ανατροπή προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης, ενώ επανέφερε την πρότασή του για την ανάγκη να υπάρξει μια συμφωνία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, όπου, μέσα από προοδευτικές κυβερνήσεις, θα σηματοδοτήσουν μια μεγάλη αλλαγή, μια μεγάλη ανατροπή για όλη την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σήμερα σε ένα υπαρξιακό και ιστορικό αδιέξοδο, δεν έχει καμία σχέση η Ευρώπη των λαών που οραματίστηκαν πριν από πολλά χρόνια οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης, με μια Ευρώπη που σήμερα γίνεται αυταρχική, γίνεται αντιδημοκρατική, γίνεται η Ευρώπη του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών, με μια Ευρώπη που γίνεται - επιτρέψτε μου την έκφραση- γερμανική Ευρώπη.

Βρισκόμαστε, τόνισε, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το μέλλον της ΕΕ και αυξάνεται το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Αυτοί που σήμερα έχουν αντιευρωπαϊκή πολιτική είναι η κα Μέρκελ και οι κυβερνήσεις εκείνες που ακολουθούν την πολιτική της αυστηρής λιτότητας, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ασκώντας έντονη κριτική στις κυβερνήσεις που υποστηρίζουν την πολιτική λιτότητας, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης, από τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Τη δεκαετία του 1930 η Ευρώπη οδηγήθηκε σε μια σύγκρουση που οδήγησε την ανθρωπότητα σε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ακριβώς επειδή ακολουθήθηκαν αυτές οι πολιτικές της σκληρής και βάναυσης λιτότητας που σήμερα ακολουθούνται στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ