2013-08-07 10:04:04
Φωτογραφία για Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φωτιές με χτυπήματα "χειρουργικά

Η εφημερίδα γράφει ότι "εμπρηστές έκαψαν και τη Βαρυμπόμπη σε πολύ περίεργη ώρα (11 το βράδυ) για πυρκαγιά. Εκτακτα μέτρα. Ενισχύονται οι περιπολίες και απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση".

ΕΘΝΟΣ: Οι βάσεις σε 40 περιζήτητες σχολές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βυθίζονται οι βάσεις εισαγωγής σε δεκάδες τμήματα υψηλής και μεσαίας ζήτησης ακόμα και σ' αυτά που εδρεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στις στρατιωτικές σχολές η μείωση των θέσεων οδηγεί σε άνοδο των βάσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελπίδιος: Ολα θα ξεκινήσουν από έναν... Πάπα!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατροκοσμάς:"Τον Πάπα να καταράσθε, διότι Αυτός θα είναι η αιτία. Ο πρεσβύτερος Ευστάθιος Κολλάς γράφει για τον... ξαφνικό έρωτα του Πάπα με τους ομοφυλόφιλους. Η σύγχρονη μορφή του "κινήματος για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φράγμα τα 1.000 ευρώ για 2 στους 3 συνταξιούχους


Η εφημερίδα γράφει ότι "1 στους 4 παίρνει κάτω από 500 ευρώ, το 41% των δικαιούχων λαμβάνει από 501 έως 1.000 ευρώ. Μόνο 1 στους 100 εξακολουθεί να εισπράττει σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ. Οι περικοπές του 2014. Νέο ψαλίδι με αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού για εφάπαξ και επικουρικές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διωγμός μέσω δικαστηρίων

Η εφημερίδα γράφει ότι "πιο κοντά στην έξοδο από το Δημόσιο βρίσκονται οι συμβασιούχοι που μέχρι σήμερα διατηρούν τις θέσεις τους έχοντας προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Η διάταξη που ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, απαιτεί την εκδίκαση 6.000 εκκρεμών υποθέσεων έως την 1η Νοεμβρίου 2013, καταργώντας τη δικαστική προστασία όσων έχουν προσφύγει".

ΕΣΤΙΑ: Γεννήτωρ πολιτικών κρίσεων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα άλλα κόμματα της αντιπολιτεύσεως θα επιδιώξουν την κοινωνική αναστάτωση, με σκοπό την ανατροπή της κυβερνήσεως Σαμαρά. Είναι κάτι που δεν το κρύβουν. Ο κ.Τσίπρας και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί εκπέμπουν άκρως διχαστικό λόγο".

Η ΑΥΓΗ: Χαριστική βολή και στο Λύκειο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με κλειστά σχολεία θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που θα τεθεί σε εφαρμογή από το Σεπτέμβριο. Ενας μαραθώνιος πανελλαδικών εξετάσεων από την Α`Λυκείου θα κάνει δυσκολότερη την προαγωγή και αποφοίτηση για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να καταφύγουν σε ιδιαίτερα και φροντιστήρια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ευρώπη της αλληλεγγύης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας δείχνει το δρόμο για έξοδο από την κρίση. Ζητούμενο η πολιτική αλληλεγγύη. Αλλιώς θα ενισχυθούν η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν αποτελεί σχέδιο των ελίτ, αλλά αφορά όλους τους πολίτες."

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Εφοδος σε 350.000 ακίνητα από την άρση πλειστηριασμών

Η εφημερίδα γράφει ότι "για κοινωνική έκρηξη προειδοποιούν πλέον οι καταναλωτικές οργανώσεις. Εντονες αντιδράσεις από οργισμένους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το σχέδιο εφαρμογής που θα αποφέρει κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ στις εταιρείες."

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Γραμμή άμυνας έναντι της τρόικας

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "γραμμή άμυνας έναντι της επόμενης, ιδιαίτερα κρίσιμης αλλά και επίπονης, όπως αναμένεται διαπραγμάτευσης με την τρόικα τον Σεπτέμβριο, διαμορφώνει ήδη η κυβέρνηση. Η Αθήνα ενόψει Σεπτεμβρίου, προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα μέτρα".

Ο ΛΟΓΟΣ: Στάχτες και αποκαΐδια η Βαρυμπόμπη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πυροσβέστες με οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, καναντέρ και εθελοντές κατάφεραν μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες να περιορίσουν τη φωτιά που έκαιγε από το βράδυ της δευτέρας τους πρόποδες της Πάρνηθας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό είναι προαποφασισμένη

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και δηλώσεις, η κυβέρνηση αναγγέλει την πρόθεσή της να ανοίξει ξανά το ασφαλιστικό από το Σεπτέμβρη, προγραμματίζοντας νέες αντιδραστικές ανατροπές, πολλές από τις οποίες περιγράφονται ήδη με λεπτομέρεια στις συμφωνίες που έχει συνάψει με την τρόικα".

ΤΑ ΝΕΑ: Για ποιους χτυπάει η καμπάνα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έφοδο στους δήμους όλης της χώρας σχεδιάζει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, προκειμένου να εντοπίσει πλεονάζον προσωπικό που θα συμμετάσχει στο επόμενο κύμα διαθεσιμότητας. Οι περίπου 90.000 εργαζόμενοι των δήμων αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική δεξαμενή για τους επόμενους 12.500 διαθεσίμους, που πρέπει να βρεθούν έως το τέλος του έτους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα δικαστήρια κλείνουν την πόρτα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ενεργειακό τρίγωνο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασιστικό βήμα με το βλέμμα σε αέριο και πετρέλαιο. Ελλάδα- Κύπρος- Ισραήλ υπογράφουν σήμερα στη Λευκωσία μνημόνιο συνεργασίας. Η συμφωνία προβλέπει τη διασύνδεση των τριών χωρών με καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στο "κενό" ο πληθωρισμός στα ύψη τρόφιμα-ενέργεια

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ιστορικά χαμηλά βρέθηκε τον Ιούλιο ο Δείκτης Τιμων Καταναλωτή, καταγράφοντας μείωση 0,7%, έναντι μείωσης 0,4% που είχε σημειώσει τον Ιούνιο, παρά τις αυξήσεις που καταγράφονται σε βασικά είδη διατροφής και ενεργειακά προϊόντα."

ΚΕΡΔΟΣ: Κινητικότητα στην ενέργεια

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιταχύνονται οι ρυθμοί για τον άξονα Αθήνα-Λευκωσία-Τελ Αβίβ. Τι θα συζητήσει σήμερα και αύριο στο Ισραήλ ο Ι.Μανιάτης. Στη διασυνοριακή αγορά της Τουρκίας στρέφεται η ΔΕΗ.Αμφισβητούν τη μείωση των τιμολογίων οι μεγάλοι της βιομηχανίας". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ