2013-08-07 10:08:23
Φωτογραφία για Η μεταμοντέρνα δικτατορία! Η Ελλάδα σύγχρονο γερμανό-ΕΕ ''προτεκτοράτο''...!!!
H επιβολή δικτατορίας δεν χρειάζεται κατ'ανάγκη ερπύστριες.

Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε μόνο και συνεχίζει να αποτελεί, το μνημονιακό πειραματόζωο για τον μισθολογικό, εργασιακό και κοινωνικό κανιβαλισμό όλης της ευρωζώνης και της ΕΕ,

ώστε πάνω στα κοινωνικά επρείπιά τους να σταθούν όρθιες οι πιο "ανταγωνιστικές" μερίδες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και πρώτα απ'όλα το γερμανικό πολυεθνικό κεφάλαιο με επικυρίαρχη την ιμπεριαλιστική Γερμανία.

Η Ελλάδα σταδιακά αλλά όλο και πιο απροκάλυπτα, ωμά και κυνικά, μετατρέπεται σε ένα νέο ολοκληρωτικό καπιταλιστικό καθεστώς, πειραματόζωο επιβολής μιας νέας μεταμοντέρνας δικτατορίας σε όλη την ήπειρο.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΕΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η παραδοσιακή αστική εθνική κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει ήδη, περίπου, εκμηδενισθεί σε επίπεδο ΕΕ και πολύ περισσότερο ευρωζώνης, αφού όλες οι κρίσιμες αποφάσεις, νομοθετικές ρυθμίσεις δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές, υπερκαθορίζονται, ερήμην των εθνικών κοινοβουλίων των λαών, από την ευρωπαϊκή πολιτική γραφειοκρατία, γνήσιο και αδίστακτο εκφραστή του ευρωπαϊκού πολυεθνικού κεφαλαίου
. Άλλωστε, οι Συνθήκες κια οι οδηγίες της ΕΕ και της ευρωζώνης δεν συνιστούν πλαίσιο για την επιλογή πολιτικών αλλά επί της ουσίας αντιπροσωπεύουν πολιτικό πρόγραμμα και μάλιστα ακραίας νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης!

Στην περίπτωση , όμως, της Ελλάδας οι παραδοσιακοί αστικοί δημοκρατικοί θεσμοί έχουν δεχθεί και την έσχατη χαριστική βολή και έχουν μετατραπεί σε κουρελόχαρτο κάτω από τη μπότα της μνημονιακής επέλασης τρόικας και συνεργαζόμενων αστικών κυβερνήσεων.

Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Πρώτον: Η Βουλή έχει εξευτελιστεί και στην ουσία καταλυθεί , αφού παραβιάζονται σε όλες τις λειτουργίες της ο Κανονισμός της και το Σύνταγμα, ενώ η χώρα κυβερνάται με συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και Υπουργικού Συμβουλίου και με ψήφιση νόμων δια επειγόντων και κατεπειγόντων νομοσχεδίων , το περιεχόμενο των οποίων όχι μόνο παραβιάζει αλλά και καθιστά άχρηστο γράμμα , σχεδόν, όλα τα άρθρα του Συντάγματος, όπως βεβαιώνουν ακόμα και οι εκθέσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής!

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

Δεύτερον:Ο "ελεύθερος" συνδικαλισμός, θεμελιώδης λειτουργία μιας αστικής δημοκρατίας, δεν έχει μόνο αποδυναμωθεί αλλά στην ουσία ακυρωθεί. Η κυβέρνηση Σαμαρά , ως γνωστόν, κατάργησε τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, που αφορά τη διαμόρφωση Κατώτατου Μισθού , ο οποίος, αφού μειώθηκε με κυβερνητική απόφαση, θα καθορίζεται στο εξής με απόφαση του Υπουργού Εργασίας!!! Επιπλέον με την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, πράγμα που ακυρώνει ουσιαστικά και το ρόλο της ΓΣΕΕ, έχουμε και κατάργηση των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις , μιας και οι τελευταίες δεν έχουν νόημα χωρίς την ύπαρξη της επεκτασιμότητας. Συνδικαλισμός, όμως, χωρίς Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις δεν έχει κανένα απολύτως νόημα , ενώ δέχεται και το τελειωτικό χτύπημα από την ανεργία, η οποία έχει εκτοξευτεί περίπου στο 30%!

Ένα τέτοιο καθεστώς ανελευθερίας για τα συνδικάτα προσομοιάζει μόνο με τα πλέον αυταρχικά Λατινοαμερικάνικα καθεστώτα της δεκαετίας του '70, παρ'ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ομνύει κατά τα άλλα, με περισσή υποκρισία, στο όνομα των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ!

Τρίτον: Ακρογωνιαίος λίθος της αστικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας είναι η στοιχειωδώς πλουραλιστική ενημέρωση, έστω των «διαφορετικών» απόψεων στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. Οι «διαφορετικές» αυτές απόψεις, στο πλαίσιο του αστικού ανταγωνισμού για την κυβερνητική εξουσία, έχουν, όμως, εκλείψει. Σύσσωμος, σχεδόν, ο αστικός κόσμος, πολιτική και οικονομική ελίτ, ακολουθεί τον άγριο μνημονιακό νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και συμμετέχει σε κυβέρνηση «σωτηρίας του καπιταλισμού», όπως αυτή του Α. Σαμαρά, με εφεδρεία το ναζιστικό αντιαριστερό έκτρωμα της «Χρυσής Αυγής». Την ίδια ώρα τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παραβιάζοντας ακόμα και τα παλιά διάτρητα προσχήματα, όχι μόνο δεν διαθέτουν στοιχειώδη ίχνη αντικειμενικότητας αλλά και οργανώνουν μια πρωτοφανή και τρομοκρατικού τύπου πλύση εγκεφάλου για την προώθηση την τροϊκανής μνημονιακής ορθοδοξίας, φτάνοντας στο σημείο να διασύρουν ακόμα και όποιες αστικές φωνές τείνουν, έστω και ελάχιστα, να ξεφύγουν από τη νέα θρησκοληψία.

Αστική δημοκρατία, όμως, με τα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο να ελέγχονται από μια διαπλεκόμενη ολιγαρχία αλλά και να ασκούν μια τρομοκρατική μονοφωνική πλύση εγκεφάλου, δεν μπορεί να υπάρξει.

ΜΑΤ, ΒΙΑ, ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!

Τέταρτον: Στο νέο μνημονιακό καθεστώς, που έχει διαδεχθεί την τυπική αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία παλαιού τύπου, θεμελιώδες γνώρισμα του είναι ένας νέος σκληρός και άτεγκτος αυταρχισμός, ο οποίος δεν στηρίζεται, όπως στη μετεμφυλιακή περίοδο, στο στρατό και γενικώς την αστυνομία αλλά πρώτα απ΄όλα σε ειδικά εκπαιδευμένα, δυναμικά και στεγανά αστυνομικά σώματα όπως τα ΜΑΤ και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις. Τα ΜΑΤ και η ωμή βία τους έχουν καταστεί ο βασικός βραχίονας για την ύπαρξη της κυβέρνησης και ο χημικός πόλεμος εναντίον των διαμαρτυρόμενων πολιτών η αυθεντική στάση του κράτους απέναντι στο λαό.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ (ΤΩΝ ΗΓΕΜΟΝΙΚΩΝ ΜΕΡΙΔΩΝ) ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!

Ένα καθεστώς όπου η Βουλή ακυρώνεται και εξελίσσεται σε , χωρίς ρόλο, κακόγουστο ντεκόρ που απλώς «νομιμοποιεί» την αυθαιρεσία, όπου το Σύνταγμα καταπατείται και μετατρέπεται σε κουρελόχαρτο, όπου ο συνδικαλισμός αδειάζει από περιεχόμενο και η απεργία στην πράξη καταργείται ακόμα και με προληπτικές επιστρατεύσεις, όπου έχει κηρυχθεί ένας πραγματικός χημικός πόλεμος κατά των διαδηλωτών , που κλιμακώνεται με κάθε μορφής αστυνομικές και δικαστικές διώξεις, αυτό το καθεστώς δεν είναι δημοκρατία!

Η αστική πολιτική και οικονομική τάξη απλώς διατηρεί τα τυπικά χαρακτηριστικά της παλιάς αστικής δημοκρατίας, ενώ στην πράξη οι κυρίαρχες μερίδες της, έχουν επιβάλλει ανοικτή και απροκάλυπτη δικτατορία.

Ένα νέο καθεστώς έχει διαμορφωθεί, το οποίο έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μοντέρνο «προτεκτοράτο» και μια ιδιόμορφη σύγχρονη "αποικία" των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ και πρώτα απ’ όλα της Γερμανίας, ενώ εσωτερικά η μεταμοντέρνα δικτατορία του αστικού κόσμου συμπληρώνει την «πρωτότυπη» εικόνα. Κι αυτή η νέα δικτατορία είναι, στην οικονομικοκοινωνική ουσία της, πολύ πιο σκληρή και αδυσώπητη από οποιοδήποτε αυταρχικό καθεστώς γνώρισε ποτέ η χώρα!

Ας μην μας παραπλανά η επίφαση διατήρησης των τυπικών ελευθεριών και το δήθεν δημοκρατικό περιτύλιγμα των καθεστωτικών λειτουργιών, αφού αυτές δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και αντίκρισμα.

Κι αυτές οι τελευταίες, όμως, επιφάσεις πολύ γρήγορα θα εκπέσουν, αν οι εργατικές-λαϊκές αντιδράσεις προσλάβουν ένα γενικευμένο πανεργατικό παλλαϊκό χαρακτήρα ή πάρουν τη μορφή μαζικής-λαϊκής εξέγερσης.

Είναι βέβαιον, τότε, ότι η μεταμοντέρνα δικτατορία του μεγαλοαστικού κόσμου και του ευρωπαϊκού «προτεκτοράτου» δεν θα διστάσει να δείξει τα δόντια της και να πνίξει στο αίμα τους διαδηλωτές και τους εξεγερμένους, μετατρέποντας σε ανοικτή, άγρια, αδίστακτη και απροκάλυπτη, τη σημερινή «συγκεκαλυμμένη» δικτατορία.

Η ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΛΥΣΗ!

Αυτή η νέα δικτατορία τρόικας και μεγαλοαστικού μπλόκ, όχι μόνο δεν θα παραδώσει τη σκυτάλη αλλά και θα μετέλθει παντός μέσου και όσης ωμής βίας, ακόμα και «αίματος» αν χρειαστεί, για να διατηρηθεί στην εξουσία, εκτός και αν δυνάμεις από το χώρο της Αριστεράς εγγυηθούν στην πράξη ότι μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το σύστημα και τη βασική του κατεύθυνση.

Και αυτήν την περίοδο, την ίδια ώρα που τρόικα και μεγαλοαστική τάξη εντείνουν την ανελέητη ταξική τους επίθεση, την ίδια ώρα επιδίδονται σε ένα αγώνα δρόμου πιέσεων και απροκάλυπτων παρεμβάσεων για να επηρεάσουν σε συστημική τροχιά τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στην Αριστερά!!!

Όσοι ρίξουν μια και μόνο ματιά στον αστικό τύπο του Σαββατοκύριακου (3-4/9/13) θα μείνουν, περίπου, έκπληκτοι για το πλήθος και την ωμότητα αυτών των παρεμβάσεων στην Αριστερά για την εξημέρωσή της και τη διαμόρφωση μιας νέας συστημικά ανεκτής ταυτότητας στην πορεία της.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Η Αριστερά της Ελλάδας σε όλες τις αποχρώσεις της ζει πρωτότυπες ιστορικές στιγμές και προκλήσεις.

Η απάντηση στη νέα δικτατορία δεν μπορεί να δοθεί ούτε με συστημικές αναδιπλώσεις και εξετάσεις προσαρμογής ούτε φυσικά με εμφύλιους αριστερούς ανταγωνισμούς, διαιρετικές και αντιενωτικές πρακτικές και μετατροπή σε άμεσους στόχους στρατηγικών επιλογών σοσιαλιστικού μετασχηματισμού.

Αυτήν την ώρα όλες οι αριστερές δυνάμεις, μεγαλύτερες αλλά και μικρότερες, έχουν πελώριες ευθύνες. Δεν είναι στιγμές ούτε για αλαζονείες των ποσοστών ούτε για λιποταξίες «καθαρότητας». Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από άλλους και όλοι λογοδοτούμε.

Και αυτήν την ώρα μια αριστερή αναδίπλωση και οπισθοχώρηση δεν θα έχει μια παράταξη υπεύθυνη αλλά όλους μας.

Αυτήν την ώρα όλη η Αριστερά, μπροστά στη νέα δικτατορία, χρειάζεται μια μεγάλη συστράτευση πάνω σε ένα προοδευτικό μεταβατικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής. Μια μεγάλη συστράτευση σε ένα κοινό αγώνα για να αρθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα στο ύψος των σκληρών καθηκόντων μιας μεγάλης προοδευτικής ανατροπής.

Όσες δυνάμεις χρησιμοποιούν τις μεγάλες ιδέες της αριστερής συμπαράταξης για εύκολη επικοινωνιακή προπαγάνδα, χωρίς να προτείνουν ένα πρόγραμμα αμοιβαίων μετατοπίσεων που να επιτρέπει συγκλίσεις και όσες απορρίπτουν τις ιδέες της συμπαράταξης αφοριστικά και ανιστόρητα, δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτα από το πρωτοφανές μέγεθος των αγωνιστικών καθηκόντων που βρίσκονται ενώπιον μας, αν θέλουμε να αντιστρέψουμε τη φρικτή φορά αβυσσαλέων εξελίξεων, στις οποίες, δυστυχώς, είμαστε ακόμα στην αρχή!!!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΣ

Πηγή: Η μεταμοντέρνα δικτατορία! Η Ελλάδα σύγχρονο γερμανό-ΕΕ ''προτεκτοράτο''!!! - RAMNOUSIA 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ